Grafzoeker.nl wijst de weg

14 jan, 08:04 Maatschappelijk Margreet Hendriks
Beheerder Berry Schoolderman toont hoe makkelijk het is om met behulp van de QR-code een graf op te zoeken.
Beheerder Berry Schoolderman toont hoe makkelijk het is om met behulp van de QR-code een graf op te zoeken.

SCHERPENZEEL Het graf van een overledene zoeken op de Scherpenzeelse begraafplaatsen Lambalgen en Glashorst is door de gemeente makkelijker gemaakt door de invoering van een digitaal systeem. 

Door met de mobiele telefoon gebruik te maken van de QR-code op het informatiebord bij de entrees, komen bezoekers terecht op de website www.grafzoeker.nl waarop, na het intikken van de naam van de overledene en/of de overlijdensdatum, de locatie van het graf zichtbaar wordt. Vervolgens word je er via de GPS naartoe wordt geleid.

PAAR MUISKLIKKEN Scherpenzeel is één van de voorlopers met de invoering van dit systeem. De beheerder openbare ruimte van de gemeente, Berry Schoolderman, is bijzonder trots op deze uitbreiding van de dienstverlening. ,,Twee jaar geleden werkten we nog met een ouderwets kaartjessysteem dat achter slot en grendel werd bewaard bij de afdeling Burgerzaken. Even snel iets opzoeken was b..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.