Opschoondag in Renswoude

9 mrt, 13:02 Maatschappelijk Adriaan Hosang
Tijdens de jaarlijkse Opschoondag kan je zo maar een pallet in de wegberm tegenkomen.
Tijdens de jaarlijkse Opschoondag kan je zo maar een pallet in de wegberm tegenkomen.

RENSWOUDE Renswoude doet zaterdag 19 maart mee aan de landelijke opschoondag met als slogan ‘Heel Renswoude schoon’. Op die dag wordt overal in het land zwerfafval opgeruimd, ook in Renswoude. 

De werkgroep ‘Renswoude schoon’ doet een beroep op vrijwilligers die willen helpen om Renswoude zwerfafvalvrij te maken. Ze gaan tussen 10.00 en 15.00 uur aan de slag. De start en het eindpunt is aan de Elzenhof 16. Vrijwilligers die meedoen krijgen hier een afvalzak, veiligheidshesje, prikstok, handschoenen en een route. De geleende materialen en de volle zakken kunnen op hetzelfde adres worden ingeleverd. Kinderen  mogen ook meehelpen, jonge kinderen tot en met 10 jaar samen met een volwassen begeleider. 

De gemeente Renswoude stelt materialen beschikbaar en draagt er zorg  voor dat alle volle zakken op de juiste plaats terecht komen. Met behulp van twee karren, speciaal  ontworpen voor het opruimen van zwerfafval ka..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.