VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers voor spreekuur Oekraïense vluchtelingen Scherpenzeel

20 mei, 19:14 Maatschappelijk VluchtelingenWerk
Afbeelding

SCHERPENZEEL VluchtelingenWerk zoekt met spoed voor twee uur per week vrijwilligers voor het spreekuur voor Oekraïense vluchtelingen in Scherpenzeel.

VluchtelingenWerk is aanwezig in elke opvanglocatie, ook in Scherpenzeel. VluchtelingenWerk is ter plekke een vraagbaak voor vluchtelingen. Vrijwilligers houden spreekuren, ze geven vluchtelingen voorlichting en ondersteuning over juridische zaken, verblijfsrecht, toegang tot werk, onderwijs en zorg. ,,Wanneer vluchtelingen in Nederland komen wonen, komt er ontzettend veel op hen af. Zij moeten hun weg vinden in een doolhof aan regelgeving. De juridisch en maatschappelijk begeleiders van VluchtelingenWerk staan klaar om vluchtelingen daarbij te helpen’’, aldus Pauline van Tuyll van Vluchte..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.