Vrijwilliger en vluchtelingen
Vrijwilliger en vluchtelingen Goedele Monnens

Vrijwilligers VluchtelingenWerk werken coronaproef

Nieuws Deel je nieuws

Maandagavond 14 september houdt VluchtelingenWerk Veenendaal een vrijwilligersinformatieavond voor iedereen die wil weten wat vrijwilligers doen voor vluchtelingen in Veenendaal, Rhenen, Renswoude en Scherpenzeel .

Nu VluchtelingenWerk coronaproef kan werken, is het weer mogelijk om nieuwe vluchtelingen te huisvesten en te begeleiden. VluchtelingenWerk Veenendaal (werkzaam in Veenendaal, Rhenen, Renswoude en Scherpenzeel) heeft hiervoor nieuwe vrijwilligers nodig. Op allerlei manieren zetten zij zich in voor vluchtelingen. Dat kan bijvoorbeeld door nieuwkomers te helpen om de weg te vinden in Nederland, met de taal, financiën of juridische processen. Vrijwilligers zijn onmisbaar voor een goede integratie.

Op de informatieavond hoor je het verhaal van een vrijwilliger en een vluchteling die vanuit het kantoor in Veenendaal of vanuit hun huis in Rhenen, Renswoude of Scherpenzeel werken. Ook vertelt de teamleider meer over allerlei vrijwilligersvacatures. U bent harte welkom van 19:30 - 20:30 of van 20.30 – 21.30 uur uur op de Sterke Arm 3-A. In verband met corona is het nodig u aan te melden (veenendaal@vluchtelingenwerk.nl). Als u niet kunt komen kunt u ook naar onze website gaan en u daar aanmelden als vrijwilliger www.vluchtelingenwerk.nl/oostnederland/vluchtelingenwerk-veenendaal. Wij maken dan een afspraak voor een intakegesprek .

advertentie
advertentie