‘Te weinig bedrijfsruimte’

2 aug, 10:58 Maatschappelijk Presentatie Modistiek
Impressie van de Stationsweg in de richting van het dorpshart.
Impressie van de Stationsweg in de richting van het dorpshart.

SCHERPENZEEL/REGIO Er dreigt de komende jaren een flink tekort aan nieuwe bedrijfsruimte te ontstaan in de Regio Foodvalley. 

Daarom is het volgens dit samenwerkingsverband van belang dat gemeenten nu niet alleen doorpakken met realisatie van concrete nieuwe terreinen, maar ook met ‘zachte’ plannen die al op tafel liggen.

Dat blijkt uit een actualisatie van de zogeheten ‘visie werklocaties’ in deze regio, die gevormd wordt door de acht samenwerkende gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Scherpenzeel, Renswoude, Veenendaal, Wageningen en Rhenen. 

In deze acht gemeenten is er nu in totaal ongeveer 1.350 hectare aan bedrijventerreinen, maar prognoses geven volgens het regioverband aan dat er tot het jaar 2030 nog behoefte is aan 350 hectare extra. ,,Er zijn momenteel echter in de gemeenten niet voldoende harde (concrete en vastgestelde, red.) en zachte (eerder voorgest..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.