‘Ik wil gewoon een leuk leven hebben’

12 aug, 10:45 Mensen Menno Lammerts van Bueren
Erik Lammerts van Bueren: ,,Op een paard ben je met de natuur in de natuur, dat is anders dan met de fiets.''
Erik Lammerts van Bueren: ,,Op een paard ben je met de natuur in de natuur, dat is anders dan met de fiets.''

SCHERPENZEEL ,,Ik geef toe, er zijn mensen die mij voor gek verklaren”, zegt de in Scherpenzeel wonende, tachtigjarige Erik Lammerts van Bueren. Ondanks verschillende blessures rijdt hij nog elke vrijdagochtend paard.

Bij manege Groenewoude in Woudenberg rijdt hij elke week paard en hij gaat nog altijd drie keer per jaar op reis om te skiën. Hoe blijft hij op zijn leeftijd nog zo fit? ,,Je moet het geluk hebben dat het succes heeft, als je aan je gezondheid wilt werken”, zegt Lammerts van Bueren stellig. 

Daarnaast moet er volgens hem de wil en discipline zijn, om gezond te willen blijven. ,,Toen mijn twee zoons klein waren, speelden we met een bal. Ik merkte dat ik na een paar minuten buiten adem was. Vanaf dat moment heb ik gedacht: dit gaan we anders doen.” Sindsdien doet hij aan hardlopen en elke ochtend aan ochtendgymnastiek. Zo blijft hij, ondanks tweemaal een vervangende aorta hartklep en een schouderprothese, fit om te kunnen sporten in de natuur.

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.