organist Niels Adema
organist Niels Adema Niels Adema

Niels Adema betovert met orgelkunst in dorpskerk Woudenberg

9 augustus 2023 om 13:25 Muziek

SCHERPENZEEL Op zaterdag 19 augustus vormt het slotakkoord van de zomerconcertreeks 2023 een niet te missen evenement in de Dorpskerk van Woudenberg. Organist Niels Adema staat centraal en brengt een meeslepend orgelconcert ten gehore. 

Het historische Knipscheerorgel wordt zijn instrument voor een bijzondere uitvoering van werken van J.S. Bach. Onder de magistrale klanken worden onder andere de Praeludium en fuga in C BWV 545, het Largo uit Triosonate V BWV 529, de Triosonate IV in e BWV 528 en de Toccata Adagio en Fuga in C BWV 56 tot leven gebracht. Verder omvat het programma meesterlijke stukken als Opus 156 van Josef Rheinberger (Praeludium, Canzonetta en Passacaglia) en Opus 56 nr 2 in a van Robert Schuman.

De betoverende klanken van het concert weerklinken vanaf 16.00 uur en zullen ongeveer een uur lang de kerkzaal vullen. Toegang tot dit muzikale spektakel is kosteloos. Na afloop krijgt het publiek de gelegenheid om vrijwillig een gift bij de uitgang te doneren, ter ondersteuning van de kosten.

Niels Adema, geboren in 1986 te Hilversum, heeft zijn muzikale reis sinds jonge leeftijd gevolgd. Met ervaren mentoren als Ton Adema en Toon Hagen heeft hij zijn vaardigheden verfijnd. Momenteel studeert hij voor zijn Master orgel en kerkmuziek bij Reitze Smits aan de HKU. Zijn prijswinnende optredens bij diverse orgelconcoursen en zijn rol als docent muziek aan het Van Lodenstein College te Kesteren bevestigen zijn toewijding aan muzikale excellentie. Als kerkmusicus is hij actief betrokken bij de protestantse gemeente in Hoogeveen en Heino.

Het belooft een onvergetelijke muzikale middag te worden, waarin Niels Adema de klanken van het orgel laat samensmelten tot een harmonieus geheel.

advertentie
advertentie