De medewerkers Happy Kids met hun behaalde certificaat ‘Interactief voorlezen’.
De medewerkers Happy Kids met hun behaalde certificaat ‘Interactief voorlezen’. Bibliotheek Scherpenzeel

Certificaat ‘Interactief voorlezen’ voor medewerkers Happy Kids

Onderwijs

SCHERPENZEEL De pedagogisch medewerkers van kinderopvang Happy Kids in Scherpenzeel hebben onlangs allemaal het certificaat ‘Interactief voorlezen’ behaald. Daarmee sloten ze de training ‘Interactief voorlezen’ af, die werd verzorgd door de Bibliotheek Scherpenzeel.

De training interactief voorlezen is onderdeel van het programma Boekstart  in de Kinderopvang. Het doel van dit programma is kinderen van 0-4 jaar via kinderdagverblijven en bso’s in aanraking te brengen met boeken en voorlezen. Belangrijk hierbij is, dat alle pedagogische medewerkers in staat zijn om op een interactieve manier baby’s, dreumesen en peuters te kunnen voor lezen. ,,Voorlezen is belangrijk en neemt een centrale plaats in binnen onze organisatie’’, licht Diana Mulder van Happy Kids de deelname toe. ,,Het draagt bij aan het positief zelfbeeld en het vertrouwen van kinderen. Voorlezen is een moment van rust voor kinderen. Degene die voorleest kan bijdragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Niet alleen qua taalontwikkeling maar ook voor ondern meer normen en waarden. Voorlezen geeft kinderen ook nabijheid en geborgenheid. Tevens is voorlezen een leuke activiteit binnen het dagritme. Samen boekjes uitzoeken en ermee bezig zijn vinden de kinderen erg leuk.’’

Happy Kids wil volgend jaar ook de pedagogisch medewerksters van de locatie in Woudenberg de cursus laten volgen, in samenwerking met de bibliotheek van Woudenberg .

advertentie