Burgemeester Marieke Teunissen geeft met een toeter het startsein voor het verkeersexamen.
Burgemeester Marieke Teunissen geeft met een toeter het startsein voor het verkeersexamen. De Wittenberg

Sfeervol, vlekkeloos en spannend verkeersexamen in Scherpenzeel

27 mei 2023 om 13:20 Onderwijs

SCHERPENZEEL  Geen lekke banden of kettingen die eraf gingen en maar liefst 142 geslaagden: het verkeersexamen in Scherpenzeel is donderdag vlekkeloos verlopen.

In totaal deden 144 leerlingen uit groep 7 van basisscholen De Glashorst, Korenmaat, De Dorpsbeuk en De Wittenberg mee aan het praktijkgedeelte van het verkeersexamen: een zeven kilometer lange fietsroute door het dorp. Op tien plekken ware controleposten ingericht, waarvan er een aantal verdekt stonden opgesteld. Daar werd gecheckt of de jonge verkeersdeelnemers tijdens het fietsen goed opletten, bij het links of rechts afslaan een hand uitstaken en zich meer in het algemeen als serieuze weggebruikers gedroegen. 

Burgemeester Marieke Teunisssen gaf om 09.00 uur op het begin- en eindpunt bij De Breehoek met een voetbaltoeter het startsein aan de eerste 21 leerlingen, van basisschool de Dorpsbeuk. Het was voor haar niet alleen de eerste keer als burgemeester, het was ook bijzonder omdat zij ooit leerlinge was van die school. Ze herkende een aantal leerlingen als kinderen van haar vroegere klasgenoten. Daarna was het de beurt aan de leerlingen van De Wittenberg, uiteraard ook aangemoedigd door burgemeester Teunissen.

Het verkeersexamen werd ook dit jaar weer georganiseerd door de verkeersouders van De Wittenberg. Zij kijken terug op een mooie, geslaagde dag. ,,Door het mooie weer was het wachten niet zo erg. De kinderen moedigden elkaar goed aan en dat zorgde voor een fijne sfeer. Hoe dichter bij de aftrap, hoe spannender het wel voor de leerlingen werd. Sommigen rekenden zelfs uit hoe lang het nog duurde voordat ze mochten starten. Er was een meisje dat riep: ‘nog 1 minuut en 60 seconden en dan ben ik al aan de beurt’.’’

Na de leerlingen van de Dorpsbeuk, vertrokken de leerlingen van De Wittenberg.
Afbeelding
Burgemeester Marieke Teunissen vertelt, vlak voor de start van het verkeersexamen, aan leerlingen van De Dorpsbeuk hoe belangrijk veilig verkeersgedrag is.
De leerlingen legden een route van zeven kilometer af door het dorp.
Bijna terug bij De Breehoek. Alleen nog even keurig netjes de hand uitsteken bij het rechts- en dan linksaf slaan en het verkeersexamen zit erop.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie