Afbeelding
Privé foto

Herdenkingsinloop voor Yara op De Dorpsbeuk

14 augustus 2019 om 12:51 Overig

SCHERPENZEEL Basisschool De Dorpsbeuk in Scherpenzeel verzorgt op vrijdagochtend 30 augustus een herdenkingsinloop voor ouders en leerlingen die stil willen staan bij het overlijden van de 4-jarige Yara. Zij kwam eind juli samen met haar vader om het leven tijdens een eenzijdig auto-ongeluk in Zuid-Duitsland. Yara was leerling op de Dorpsbeuk, evenals de andere kinderen van het gezin.

De school heeft bewust gekozen voor de laatste dag van de zomervakantie, zegt directeur Anne Suijdendorp. ,,We willen zoveel mogelijk ouders en kinderen de gelegenheid geven stil te staan bij wat er gebeurd is. Daarom hebben we ook gekozen voor een inloopbijeenkomst en niet voor een ceremonie.'' In een aparte ruimte van de grote hal zal een herdenkingshoekje worden ingericht met foto's en bloemen. Iedereen kan daar tussen 10.00 en 11.00 uur op zijn of haar eigen wijze Yara herdenken. ,,Voor kinderen is er iets om te tekenen en te schrijven.''

Uitvaartondernemer Simone Beijer heeft namens de familie meegedacht bij de inrichting van het herdenkingshoekje op de basisschool. Na de herdenkingsinloop van vrijdag 30 augustus blijft het herdenkingshoekje voorlopig staan.

advertentie
advertentie