Burgemeester over Kids Rally: 'Vergunning afgegeven met 50 km limiet'

Overig

SCHERPENZEEL Burgemeester Harry de Vries van Scherpenzeel heeft in een video op Facebook gereageerd op het afgelasten van de Kidsrally. ,,Voor alle duidelijkheid, wij hebben als gemeente een vergunning afgegeven."

Eerder werd bekend dat de rally dit jaar niet doorgaat omdat de organisatie geen vergunning kreeg voor het rijden met 70 km per uur. De organisatie ziet die snelheid als een wezenlijk belevingsaspect: Het leidde zelfs tot tranen van ontroering bij de chauffeurs van de raceauto's bij het zien van de vreugde van de kinderen bij de beleving van snelheid en geluid, zo werd gesteld.

De burgemeester laat in de video weten dat hij het ,,jammer" vindt dat de Kidsrally is afgelast. Hij begrijpt de commotie die door deze beslissing is ontstaan. De Vries legt uit dat de rally mag plaatsvinden als er niet harder wordt gereden dan vijftig kilometer per uur. ,,We gaan niet, juist met kinderen, een uitzondering maken om harder te rijden. De voorzitter van de Oranjevereniging mag van mij niet vragen, als afgever van de vergunning, dat ik mij niet aan de wet houd."

Hij geeft aan dat hij het besluit weloverwogen heeft genomen. ,,Kritiek op ambtenaren past hierbij niet. Ik ben hiervoor verantwoordelijk. De vergunning is afgegeven met een vijftig kilometer limiet erin. Ik zou het toejuichen dat de organisatoren op hun schreden terugkeren en dit evenement voor de kinderen gewoon organiseren."

De burgervader laat in de video weten dat hij het ,,jammer" vindt dat de Kidsrally is afgelast. Hij begrijpt de commotie die door deze beslissing is ontstaan. De Vries legt uit dat de rally mag plaatsvinden als er niet harder wordt gereden als vijftig kilometer per uur. ,,We gaan niet, juist met kinderen, een uitzondering maken om harder te rijden. De voorzitter van de Oranjevereniging mag van mij niet vragen, als afgever van de vergunning, dat ik mij niet aan de wet houd." 

Hij geeft aan dat hij het besluit weloverwogen heeft genomen. ,,Kritiek op ambtenaren past hierbij niet. Ik ben hiervoor verantwoordelijk. De vergunning is afgegeven met een vijftig kilometer limiet erin. Ik zou het toejuichen dat de organisatoren op hun schrede terugkeren en dit evenement voor de kinderen gewoon organiseren."

[Bron video: Facebook gemeente Scherpenzeel] 

advertentie