De twee organisatoren van de winterwandeling.
De twee organisatoren van de winterwandeling. Babet Veldhuizen

´Belevenis om aan winterwandeling mee te doen´

11 februari 2020 om 06:22 Overig

SCHERPENZEEL Wie van wandelen houdt, kan op zaterdag 29 februari zijn of haar hart ophalen op een speciaal voor die dag opengestelde locatie en ook nog voor een goed doel. Babet Veldhuizen en Nadine van Ginkel organiseren deze winterwandeling.

,,Wij gaan op 4 juni de Alpe d'Huez beklimmen om zoveel mogelijk geld op te halen voor het KWF. Ook deze winterwandeling helpt mee om geld in te zamelen. Zo hopen we een bijdrage te leveren aan kankeronderzoek, omdat niemand meer mag doodgaan aan kanker", stellen de twee.

BROEKERBOS ,,Er is in Putten een vergelijkbare wandeling georganiseerd, waaraan driehonderd mensen meededen. We hopen ook op een groot aantal deelnemers. Aanmelden kan tot een dag van tevoren".

De wandelaars kunnen kiezen uit een route van vijf of tien kilometer. Een deel ervan loopt door het Broekerbos. Dit is normaal gesproken niet toegankelijk voor wandelaars. Onderweg komen ze op verschillende plekken een gids tegen die de deelnemers over de omgeving en geschiedenis vertelt. Deze gidsen zijn vrijwilligers van de stichting Grebbelinie in het Vizier. Ook voert de wandeling voor een deel over landgoed Scherpenzeel dat door de familie Patijn is opengesteld voor de wandelaars. In het Broekerbos kunnen de wandelaars een oude tankgracht bewonderen die normaal gesproken niet toegankelijk is voor publiek.

Halverwege de 10 kilometer-wandeling is er koffie of thee en voor de wandeling van 5 kilometer is dit na afloop. ,,Eenmaal uitgewandeld kunnen de deelnemers nog napraten onder het genot van een hapje en drankje. Dit tegen betaling. De opbrengst hiervan is ook voor het goede doel", aldus Veldhuizen. Diverse ondernemers uit Scherpenzeel sponsoren de winterwandeling met eten en drinken.

FANATIEK Nadine van Ginkel is via haar vader betrokken bij de deelname aan de Alpe d'Huzes. Haar opa is overleden aan kanker. En in 2017 ging ze samen met haar vader wielrennend naar de top. ,,Door mijn vader ben ik gaan wielrennen en hierdoor heb ik mijn vriendin Babet Veldhuizen hierbij betrokken. En nu doet zij ook fanatiek mee met de trainingen. Ook haar vader doet mee".

De twee trainen intussen regelmatig, zowel in de sportschool als op de racefiets. ,,Het is een belevenis om hieraan mee te doen. Echt speciaal. Ik heb al vaker meegedaan maar het blijft heel bijzonder", aldus Van Ginkel. Babet Veldhuizen heeft in haar naaste omgeving nog niemand verloren aan kanker maar het doel gaat haar zeker aan het hart. ,,Een goed doel in combinatie met een sportieve uitdaging spreekt mij aan. Mijn broer en vader doen ook mee. Voor mij is het de eerste keer naar de Alpe D'Huez". De start van beide wandelingen is bij De Boerenstee, de Steeg 6 in Woudenberg. Deelname per persoon kost € 5. Aanmelden: www.alpedhuzes-geldersevallei.nl of via info@boerenstee.nl. Ook op Facebook is de Winterwandeling te vinden. Honden zijn niet toegestaan en waterdicht schoeisel wordt aanbevolen. De wandelaars voor de tien kilometer kunnen tussen 13.00 en 13.30 uur starten, voor de vijf kilometer is dat om 14.00 uur.

advertentie
advertentie