De gesprongen waterleiding.
De gesprongen waterleiding. Margreet Hendriks

Gesprongen waterleiding Marktstraat Scherpenzeel

6 augustus 2020 om 14:25 Overig

SCHERPENZEEL De Marktstraat is woensdag tussen de Dorpstraat tot de Druivenkamp lange tijd afgesloten geweest vanwege een gesprongenwaterleiding. 

Door de wateroverlast is de grond gaan verzakken waardoor ook schade is ontstaan aan een aantal kabels. Winkels en omwonenden zijn hierdoor een flink aantal uren verstoken geweest van water, televisie en internet. Volgens wijkagent Fred Comans is er sprake geweest van een spontane breuk in de hoofdwaterleiding in het centrumgedeelte van de Marktstraat. ,,In de loop van de ochtend was eerst zichtbaar dat er het nodige water stond, maar dit veranderde al snel in waterkolken. We hebben de brandweer gewaarschuwd en waterbedrijf Vitens erbij gehaald. De laatste heeft het water afgesloten en de leiding gerepareerd. De wateroverlast had echter al gezorgd voor flinke schade in de vorm van verzakking van het wegdek. Reden waarom we de straat ter plaatse hebben moeten afzetten. Al snel bleek dat er ook enkele kabels waren geraakt. Om die te repareren is Ziggo aan de slag gegaan.''

Rond 19.00 uur is het weggedeelte weeropengesteld voor doorgaand verkeer. Op donderdagmorgen was nog wel het voetpad aan de kant van de Zeeman afgesloten voor (de laatste) reparatiewerkzaamheden.’’ Hoeveel en hoelang omwonenden overlast hebben gehad van de gesprongen waterleiding weet Comans niet precies. De problemen strekten zich wel verder dan het afgesloten weggedeelte, want ook horecagelegenheid De Kromme Hoek meldde op Facebook even niet over koffie, thee en kraanwater te kunnen beschikken.

advertentie
advertentie