Handgemaakte producten als verantwoord cadeau

Overig Deel je nieuws

BUNSCHOTEN - Handgemaakt versus massaproductie. De voordelen van handgemaakt zijn legio en past helemaal in deze tijd. Dat ontdekten de twee kersverse ondernemers Henny en Mirjam van MI-AMI.Shop, een webshop in handgemaakte sieraden.

“We leven meer dan ooit in een tijd van massaproductie en massaconsumptie. Fabrieken draaien jaar in jaar uit, 365 dagen per jaar, 7 dagen per week, 24 uur door om in alle behoeftes van met name de westerse wereld te voorzien”, aldus Mirjam. “Niets en niemand wordt ontzien om consumptieartikelen zo goedkoop en zo snel mogelijk bij de consumenten te krijgen.”

Henny: “Gelukkig is er de laatste jaren ook langzaam een andere trend zichtbaar. Van minder massa- naar meer duurzame productiemethodes. De overheid zet daar op in en ook bij consumenten is er meer vraag naar duurzame artikelen, natuurlijke materialen en eerlijke handel.”

Handgemaakt

Een bedrijfstak die hier heel goed inpast, zo vervolgt een van de dames, bestaat uit de zogenaamde ‘handmade’ bedrijven. Handgemaakte producten zijn vaak als vanzelf duurzaam en eerlijk, maar er zijn daarnaast nog een aantal waardevolle bijkomstigheden die in ons geval - de sieraden - zeer aantrekkelijk maakt. Denk hier aan minder transport, geen overschot, geen uitbuiting en kwalitatief betere grondstoffen.

De voordelen

Voor een product dat in de buurt gemaakt is, hoeven geen grote vervuilers als containerschepen of vliegtuigen ingezet te worden.

Bij handgemaakte producten is er meer zicht op de grondstoffen en waar deze vandaan komen. In het geval van MI-AMI.Shop komen de edelstenen voor hun sieraden van eveneens ambachtelijke bedrijven.

Bij het maken van handgemaakte producten worden geen computer gestuurde machines ingezet. Hierdoor is alles wat handgemaakt is, uniek. Een exact hetzelfde product is bijna niet mogelijk.

Bij handgemaakte producten is het mogelijk om 1 op 1 afspraken te maken met de maker.

Alles wat handgemaakt is, is met zorg, liefde en aandacht gemaakt door een liefhebber.

Je hebt te maken met eerlijke productie, er worden geen mensen of zelfs kinderen uitgebuit.

Handgemaakte producten kunnen op maat, speciaal voor jou, gemaakt worden.

Een handgemaakt cadeau wordt meer gewaardeerd dan een massa artikel.

Al met al een goede reden om met de feestdagen in het vooruitzicht de ‘handmade-branche’ de aandacht te geven die het verdient.

advertentie