Het paneel en startpunt van het Broekerpad, voortaan bij de entree van het Kulturhus de Breehoek.
Het paneel en startpunt van het Broekerpad, voortaan bij de entree van het Kulturhus de Breehoek. Gemeente Scherpenzeel

Prominente plek voor paneel Klompenpad

4 december 2020 om 08:31 Overig

SCHERPENZEEL Het informatiebord en tevens startpunt van het Klompenpad Broekerpad heeft een prominentere plek gekregen. Het paneel stond naast de parkeerplaats van De Breehoek, vlakbij het witte bruggetje. daar viel het bord niet echt op. De gemeente heeft het paneel nu een meer in het oog springende plek gegeven, bij de entree van Kulturhus de Breehoek.

Ervaring leerde dat het bord niet goed vindbaar was voor wandelaars, licht de gemeente toe. ,,Deze waren dan op zoek naar het beginpunt van het pad, want op de site van de Klompenpaden staat dat deze bij De Breehoek begint. Ook het VVV-informatiepunt is zo meer zichtbaar voor wandelaars.’’

Sinds de coronacrisis zijn klompenpaden populairder dan ooit. Dit zijn meestal onverharde wandelpaden dwars door weilanden, akkers en andere historische plaatsen. Met het mooie weer en vakantie in eigen land zijn mensen aan het wandelen geslagen. ,Normaal gesproken zijn er 6000 wandelaars per pad per jaar. Nu zijn dat gemiddeld 1000 wandelaars per pad per maand”, aldus Hilde van ‘t Klooster van Landschap Erfgoed Utrecht. Het Scherpenzeelse Broekerpad is zeven kilometer lang en gaat over landgoederen, boerenerven en langs beken in de Gelderse Vallei, op de grens van Utrecht en Gelderland.

advertentie
advertentie