Afbeelding
Bibliotheek Scherpenzeel

DigiCafé XL over tweestapsverificatie

30 mei 2022 om 12:16 Overig Deel je nieuws

 Op 14 juni organiseert SeniorWeb Scherpenzeel een avond over ‘Tweestapsverificatie’. 

 

Veilig internetten is belangrijk. Om hackers en ander gespuis voor te zijn, wordt er gewerkt met tweestapsverificatie. Dat betekent dat er een extra stap gezet moet worden om gebruik te maken van een bepaalde dienst. Dat is niet bedacht om het ingewikkeld te maken, maar om de internetdienst veiliger te maken. Dit is allemaal nodig om te bepalen of u het echt bent en niet iemand anders die gebruik maakt van uw account. Het is bijvoorbeeld vrij vervelend als iemand anders bestellingen en zaken via uw account regelt zonder dat u dat weet, met alle gevolgen van dien. 

Een extra stap is veiliger, want er is meer nodig dan uw gebruikersnaam en wachtwoord. Deze extra beveiliging kan op verschillende manieren. 

 

Tijdens de bijeenkomst worden de deelnemers meegenomen in verschillende methoden van de tweestapsverificatie. Verder krijgt men tips om goed en handig om te gaan met de extra beveiliging.

 

DigiCafé XL is op dinsdagavond 14 juni om 19.30 uur in de Bibliotheek Scherpenzeel, Marktstraat 59. De toegang is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig.

 

advertentie
advertentie