Afbeelding

9e KUNSTROUTE RENSWOUDE

18 juli 2022 om 15:11 Overig Deel je nieuws

Kunst kijken in Renswoude dat kan op zaterdag 27 augustus en zondag 28 augustus. Vanaf 12 uur tot 17 uur kunt u nieuwe kunstwerken van 9 deelnemers zien. Laat u verwonderen of inspireren en kom kijken naar kunst dicht bij huis. Lees de enthousiaste verhalen van de kunstenaars zelf. 

Joanneke Prins: 

Ik vind het heerlijk om met m’n handen in de klei te zitten en dan kleine beeldjes te vormen. Mijn inspiratie krijg ik overal vandaan; spelende kinderen, groepen dieren en reizen naar Afrika. 

Marianne van Voorthuizen: 

Ik heb me gespecialiseerd in het schilderen van portretten en daarnaast zijn ook bloemen mijn passie geworden. Met veel kleuren worden de composities bijzonder mooi ingevuld. Regelmatig doe ik mee met exposities en dat geeft nieuwe uitdagingen. 

Marjan Jansen: 

Ik heb nieuwe aquarellen gemaakt in losse stijl en met frisse kleuren. Met plezier heb ik eraan gewerkt en hopelijk geniet u ervan tijdens de kunstroute.

Marléne Stevers: 

Mijn thema’s zijn afwisselend, mede door een aantal opdrachten waardoor ik een ander pad heb bewandeld dan ik doorgaans loop. Hierdoor ben ik tot verrassende onderwerpen gekomen die een geheel ander licht werpen op mijn werkwijze. 

Karin van den Broek: 

Karin maakt beelden in brons en steen. Naast vrij werk, vindt ze het erg leuk om in opdracht te werken. Iets maken wat van betekenis is voor de ontvanger, is prachtig om te doen.    

Peter de Heij: 

Van het werken met steen ben ik nu sinds kort overgegaan naar abstracte vormen van layeredwood/gelaagd hout. Het idee van een houten object krijgt bij mij dezelfde vorm als van een beeld uit een steen. Van elke laag wordt een mal gemaakt die samengevoegd uiteindelijk het object vormt. De afwerking bestaat uit een gekleurde lak. 

Rob van de Bor: 

Bij Rob van de Bor, wordt het een “natte boel” dit jaar. Water is overal en een belangrijke levensbron. Water druppelt, stroomt en spiegelt, is zoet of zout of een combinatie daarvan. Met dit thema kun je op de ontspanknop blijven drukken. Uitleg en tips worden graag gegeven. 

Sieka Tiemersma: 

Het landschap boeit mij, maar ook abstract schilderen in frisse en vrolijke kleuren, vanuit bijbels perspectief, bijvoorbeeld over de psalmen is voor mij een uitdaging. Meestal schilder ik op doek in acryl en olieverf en op papier in aquarel. Momenteel schilder ik graag in licht en schaduw. 

Carolien van Daatselaar: Kunst geeft een bepaalde betekenis aan het leven. Je kan je gevoel erin kwijt. Kunst is een manier van communiceren die directer is dan taal Het klinkt eenvoudig, de vorm van het beeld laat zien wat het is. Uiteindelijk kijk je er met je eigen ogen naar en geef je er zelf betekenis aan. Dat is het mooie aan kunst.

Meer informatie: www.kunstrouterenswoude.nl 

advertentie
advertentie