Janneke van den Berg, teamleider Bea van Doeland met de cheque, en Alie Wolleswinkel.
Janneke van den Berg, teamleider Bea van Doeland met de cheque, en Alie Wolleswinkel. Adriaan Hosang

Cheque van 3.000 euro voor De Kleine Meent

Overig

RENSWOUDE Donderdagmiddag was het een klein beetje feest bij De Kleine Meent van Zorggroep Charim. Daar kwamen mevrouw Van den Berg en Wolleswinkel namens de Serviceclub Inner Wheel uit Veenendaal een cheque van 3.000 euro aanbieden.

Janneke van der Berg vertelde dat de serviceclub regelmatig activiteiten organiseert voor een goed doel. De serviceclub bestaat uit zo’n dertig vrouwen uit ondermeer Veenendaal, Kesteren en Renswoude. Ieder jaar organiseren ze bijvoorbeeld een bridgedrive of bijvoorbeeld ‘Happen en Trappen’, waarbij de deelnemers tijdens een fietstocht hapjes kunnen nuttigen. De laatste keer namen er zo’n tachtig mensen deel. ,,Gelukkig was het ook aardig weer’’, zegt Janneke. ,,Ik denk dat we toen een euro per kilometer bijeen gebracht hebben. Daarnaast zijn er ook bedrijven die ons sponsoren.

Kijkend naar een goed doel viel ons oog op De Kleine Meent. Niet zo gek, want het ligt een beetje in ons hart.’’

Even later mocht Bea van Doeland, teamleider van De Kleine Meent, uit handen van Janneke van den Berg en Alie Wolleswinkel de cheque van € 3.000 in ontvangst nemen.

Janneke van den Berg had al eerder opgemerkt dat een nieuwe tuintafel misschien wel iets kon zijn. 

Bea van Doeland had daarover contact gehad met Janneke. Ze was daardoor al een beetje op de hoogte van wat ging komen. 

Ze bedankte voor de cheque en wees erop dat de mensen van De Kleine Meent graag buiten zitten. Ze had alvast een offerte gevraagd voor een nieuwe tuinset. ,,We zoeken iets weerbestendigs. Misschien zitten er nog parasols in ook’’, aldus Van Doeland.

Napratend over De Kleine Meent merkte ze op dat er acht bewoners zijn. De meesten komen uit Renswoude. En de zorgmedewerkers hebben volgens haar vaak een lange staat van dienst.

advertentie
advertentie