Creation Lab
Creation Lab Marjon de Kruijff

Creation Lab in de bieb

13 oktober 2022 om 13:07 Overig Deel je nieuws

Kinderen vanaf 7 jaar kunnen eind van deze maand weer meedoen met het Creation Lab in de Bibliotheek Scherpenzeel. Voor elke leeftijd en elk niveau is er iets te doen. 

Deelnemers kunnen bijvoorbeeld leuke gadgets maken met 3d printpennen. Voor degenen die aan de slag willen met film of fotografie is er een green screen. Een green screen een groen oppervlak. Met een app kunnen de deelnemers dit groene vlak in van alles veranderen. Bijvoorbeeld een blauwe lucht waar je doorheen vliegt of een jungle waarin je rondrijdt in een auto.

Voor de muziekliefhebbers is er de Makey Makey. Sluit de Makey Makey aan op de computer en speel piano met bijvoorbeeld klei of fruit. En er kan nog veel meer met de Makey Makey. Er zijn ook mini-robotjes. Deze robotjes werken met kleurcodes. Maak een tekening met lijnen en kleuren en de robotjes volgen de lijnen en voeren de opdrachten uit. Er kan ook een programma op de computer gemaakt worden, zodat de robotjes bijvoorbeeld een dansje kunnen doen.

Verder zijn er projecten zoals: programmeren met Scratch, het bouwen van een website, aan de slag met een Arduino en het maken van virtual reality projecten en het maken van een Virtuele Reality omgeving. 

Creation Lab is op vrijdag 28 oktober van 16.00 -17.30 uur in Kulturhus de Breehoek, Marktstraat 59 in Scherpenzeel. Vooraf aanmelden is verplicht en kan via de Bibliotheek Scherpenzeel: info@bibliotheekscherpenzeel.nl De kosten zijn € 2,00 per persoon. 

advertentie
advertentie