Afbeelding
Foto: NatureGreen

Een sedumdak, een goede keus!

11 maart 2024 om 13:57 Partnercontent

Bent u al bekend met sedumdaken? Deze daken zien we in Nederland steeds meer voorkomen. De laatste jaren worden ze almaar populairder waardoor steeds meer saaie, grijze daken in ons land mooi groen aan het kleuren zijn! Een sedumdak, ook wel groendak genoemd, vormt namelijk een laag van plantjes (vegetatie) op de al bestaande dakbedekking. Daardoor is er meer groen op een plek waar voorheen niets groeide, wat goed is voor de natuur. Er komen zo meer insecten in de omgeving zoals bijen en vlinders, wat ook weer goed is voor andere planten in de buurt. Daarnaast kunnen sedumdaken veel regenwater vasthouden, waardoor overlast door water kan worden voorkomen en het dak erg weinig onderhoud nodig heeft.

Betere isolatie met een sedumdak

Naast voordelen voor de natuur, heeft een sedumdak ook voordelen voor uw woning. Omdat het dak een extra laag vormt op de bestaande dakbedekking, zorgt het er voor dat deze beter is geisoleerd. Met een sedumdak kan er namelijk minder warmte ontsnappen via het dak in de winter, en blijft het ’s zomers binnen ietsje koeler. Dat kan u energie en daardoor ook geld besparen! Dat is fijn in tijden zoals deze, waarin de energieprijzen hoog en onvoorspelbaar zijn.

Waar kunt u een sedumdak op leggen?

Een sedumdak kunt u leggen op uw schuur, overkapping, uitbouw, garage, noem maar op! Van tevoren is het belangrijk om te kijken naar twee zaken: De draagkracht van het dak en de staat van de dakbedekking.

De draagkracht van het dak moet voldoende zijn om het extra gewicht van een sedumdak te kunnen dragen. Gelukkig kan dit al snel. Vooral met het speciale Lichtgewicht Sedumdak van NatureGreen. Dit sedumdak is speciaal samengesteld en is toepasbaar op bijna elk dak!

De staat van de dakbedekking. Controleer of deze nog voldoende functioneert en geen scheuren bevat. Zo voorkomt u lekkage en kan u een sedumdak met een gerust hart aanleggen.

Hoe kiest u het goede sedumpakket?

Er bestaan verschillende soorten sedumpakketten. De één is licht, terwijl de ander zwaarder is, maar wel meer water opslaat. Weer een ander is beter voor meer biodiversiteit. Hoe kiest u dan het goede sedumpakket, die past bij uw dak en uw wensen?

Daarvoor heeft NatureGreen een speciale keuzehulp ontwikkeld. Door deze keuzehulp in te vullen, ontdekt u in 6 stappen welk sedumpakket past bij uw dak en uw wensen. Zo zorgen we er samen voor dat de ruimte op uw dak goed benut wordt en u straks optimaal kunt genieten van uw sedumdak!

advertentie
advertentie