Afbeelding
Autoverzekering

Houd hier rekening mee, als je met vergelijken wilt besparen op je autoverzekering?

29 september 2020 om 07:00 Partnercontent

Als autobezitter weet je als geen ander dat de tarieven van je autoverzekering flink zijn. Het is dan ook niet zonder reden dat veel mensen hun autoverzekering vergelijken om te vergelijken of ze elders voordeliger uit zijn. Maar als je verzekeringen vergelijkt met het doel te besparen, doe dit dan wel aandachtig Op die manier maak je altijd een betere keuze, of je nou uiteindelijke overstapt of niet.

1. Welke dekking kies je?

Wettelijk gezien moet je als autobezitter altijd een WA-verzekering hebben. Zo ben je verzekerd voor schade die je bij anderen veroorzaakt. De WA-verzekering is tegelijkertijd de goedkoopste dekkingsvorm. Wil je ook verzekerd zijn bij schade aan je eigen auto, dan kun je beter kiezen voor de WA+ (beperkt casco) of Allrisk (volledig casco) verzekering. Verzeker jezelf (en je auto) daarom altijd naar behoefte. De meeste kwalitatieve vergelijkingsplatformen geven, op basis van je kenteken, direct advies over de meest geschikte dekkingsvorm die je zou moeten kiezen. Uiteindelijk beslis je uiteraard zelf waar je voor gaat bij het vergelijken van je autoverzekering.

2. Eigen risico veranderen

Je kunt kiezen -als je een spaarpotje- hebt uit eigen portemonnee te betalen. Op die manier blijft je no-claim korting in stand. Als je in de situatie verkeert dat je je dit kunt veroorloven, kan het ook geen kwaad om je eigen risico op te hogen. Door het eigen risico van je autoverzekering te verhogen, daalt je verzekeringspremie (normaal gesproken). Je zult maandelijks dus minder kwijt zijn aan je autoverzekering. Zo kun je al snel tientallen tot honderden euro’s besparen op jaarbasis, mits je schadevrij rijdt uiteraard.

3. Altijd even vergelijken bij verandering

Net een nieuwe autoverzekering? Uiteraard hoef je dan niet direct weer te vergelijken, maar eens per jaar is een goed advies.Daarom wordt aangeraden om (minimaal) een keer per jaar na te gaan of je nog goed zit met je autoverzekering. En doe je dit toch al, dan kun je net zo gemakkelijk ook je andere verzekeringen meenemen, zoals de inboedel- en/of reisverzekering.

Ga je bijvoorbeeld verhuizen of een nieuwe auto aanschaffen? Zorg dan dat je dit moment aan om je autoverzekering te vergelijken. Veel mensen houden het vaak bij het doorgeven van de wijzigingen, om vervolgens iets meer of minder premie te gaan betalen. Maar juist in deze situaties zijn ideaal om te vergelijken en (dus ook) te besparen. Een verzekeraar baseert de premie van je autoverzekering namelijk op zaken als adres, gezinssituatie en/of waarde van je auto.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie