Afbeelding
Nieuwe woning inrichten

Een nieuwe woning inrichten: wat moet je niet vergeten?

17 februari 2021 om 16:01 Partnercontent

Ga je verhuizen naar een nieuwe woning? Daar komt natuurlijk het een en ander bij kijken. Van de verhuizing tot de inrichting: je kunt het maar beter goed aanpakken. Aan de belangrijke items zoals je meubels denk je waarschijnlijk wel. Maar welke andere zaken wil je niet overslaan bij de inrichting van een nieuwe woning? Lees verder voor handige tips.

Goede raamdecoratie

In nieuwe woningen wordt wel vaker overgeslagen om aan raamdecoratie te denken. Het is juist een slimme zaak om tijdig de raamdecoratie te regelen. Allereerst natuurlijk om voor meer privacy en zonwering te zorgen: wel zo prettig om dat snel rond te hebben. Maar de juiste raamdecoratie maakt de look in je nieuwe huis ook direct veel gezelliger! Met rolgordijnen van ilumio heb je veel opties om uit te kiezen: denk aan de ideale kleur, afmeting en afwerking. Je kunt de rolgordijnen in verschillende kamers gebruiken: zoals de woonkamer, maar tevens de slaapkamer. Bij ilumio raamdecoratie is voor iedere woonstijl een bijpassende invulling te vinden – ook bijvoorbeeld vouwgordijnen of jaloezieën zijn beeldig. Het is maar net wat je het mooist vindt staan!

Kleurenpalet in een nieuwe woning

Hoewel je gewoon zomaar wat verschillende kleuren in je woning kunt combineren, is het fraaier om na te denken over een kleurenpalet. Zo ben je er namelijk zeker van dat de tinten goed op elkaar aansluiten. Hierbinnen is nog een heleboel mogelijk! Kies bijvoorbeeld binnen een bepaalde kleursoort voor verschillende tinten: denk aan blauw als basis, waarbij je licht- en donkerblauw terug laat komen. Maar je kunt juist ook contrasterende kleuren samenvoegen, voor een wat speelser effect. Dit oogt wat drukker, maar kan ook goed werken: als je er maar vooraf over nadenkt!

De juiste verlichting

Hier en daar een lamp ophangen: we denken niet altijd even goed na over een lichtplan in huis. Het is echter raadzaam om hier even de tijd voor te nemen, om voor een bijpassend geheel te kunnen zorgen. Wissel bijvoorbeeld ook af tussen de soorten lampen: hang niet alleen lampen aan het plafond, maar kies ook voor staande lampen en tafellampen in je interieur. Variatie werkt goed!

Badkamer en keuken

Vaak zijn het met name bepaalde ruimtes in huis waar we voorrang aan geven bij de inrichting. De woonkamer staat meestal voorop, gevolgd door bijvoorbeeld de slaapkamer. Maar om je nieuwe woning helemaal naar wens te maken, kun je ook iets aan de badkamer en de keuken doen. Dit zijn immers ook ruimtes in huis waar je vaak te vinden bent. Als alles mooi met elkaar in balans is, kun je écht optimaal genieten van je fijne woonplek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie