Afbeelding
Afbeelding van WorldSpectrum via Pixabay

Waarom je verder moet kijken dan Bitcoin

11 maart 2021 om 13:29 Partnercontent

Je kunt vandaag de dag nog geen nieuwswebsite openen of er wordt alweer iets vermeld over de Bitcoin koers. Dat is niet heel vreemd: sinds het einde van de zomer in 2020 gaat het namelijk heel erg goed met de cryptomunt. Steeds meer mensen hebben interesse in het investeren in Bitcoin en andere cryptocurrency waardoor de waarde ervan blijft stijgen. Begin dit jaar kwam de Bitcoin zelfs voor het eerst ooit boven een waarde van 50.000 dollar. Maar: hoe interessant dit record ook is; dit is misschien wel juist het moment om eens verder te kijken dan Bitcoin. Er bestaan namelijk nog veel meer vormen van cryptocurrency. In dit artikel lees je er meer over.

Investeren in cryptocurrency in 2021

Investeerders en kenners doen het al even; de gewone consument is er pas echt een beetje aan het eind van 2020 mee begonnen - het investeren in cryptomunten. Dat het precies op dat moment interessant te noemen was om te starten met investeren is logisch. De coronacrisis zorgde voor een verschuiving in de Nederlandse economie, waardoor menig consument en investeerder op zoek ging naar een nieuwe manier om geld te investeren. Al gauw bleek cryptocurrency het antwoord op hun vraag binnen deze zoektocht. Dat resulteerde al gauw in een enorme stijging in de waarde van diverse cryptomunten. Zo werkt het namelijk met cryptocurrency: op het moment dat meer mensen erin investeren, stijgt de waarde ervan.

Sindsdien gaat het meer dan goed met de Bitcoin en andere digitale munten. Daarom is het anno 2021 nog steeds aantrekkelijk om een investering te maken in cryptocurrency. Experts verwachten zelfs dat de stijging nog wel even aan blijft houden, waardoor de waarde nog hoger komt te liggen in de toekomst. Kortom: het ideale moment om in te stappen. De kans is groot dat je voornamelijk bekend bent met Bitcoin. Er is echter nog veel meer dan dat te ontdekken: hoewel de Bitcoin zonder meer het meest populair is, is het zeker het bekijken waard wat een investering in bijvoorbeeld Ethereum of Litecoin voor jou kan betekenen.

Top 10 beste cryptocurrency in 2021

De Bitcoin staat dus zonder twijfel op nummer 1. Zit je er echter over na te denken om te investeren in een andere cryptomunt? Kijk dan eens naar de overige negen in deze top 10 van beste cryptocurrency voor 2021.

1. Bitcoin: experts verwachten dat 2021 hét jaar wordt voor de Bitcoin. De waarde stijgt, waarmee ook de prijs voor de cryptomunt flink omhoog gaat. Gelukkig kun je een deel van een Bitcoin aanschaffen, waardoor het investeren erin voor iedereen toegankelijk is.

2. Ether van Ethereum: ook Ethereum gaat het volgens verwachting goed doen in 2021. Dat komt met name door de lancering van ETH 2.0 aan het einde van het jaar, waardoor transacties nog sneller en veiliger kunnen worden gedaan, waardoor het sparen van Ethers interessanter is. Let op dat je minstens 32 Ethers nodig hebt om te kunnen verdienen aan transactiekosten.

3. ZEC van Zcash: deze privacymunt werkt hetzelfde als de technologie van de Bitcoin. Ook bij deze munt is sinds 2020 een opvallende stijging in waarde te zien. Dat komt met name door de zogeheten block halving: per tien minuten komt er een helft minder coins vrij waardoor de waarde stijgt.

4. XRP van Ripple: XRP is al een hele tijd interessant om in de gaten te houden, helemaal wanneer een grote cryptobeurs Ripple toevoegt aan hun aanbod. Dit soort samenwerkingen hebben een positieve impact op de Ripple koers.

5. Tezos: deze cryptomunt is een democratisch alternatief voor de Ether van Ethereum. Dat komt omdat gebruikers kunnen stemmen op zogeheten upgrades van het protocol. Dit lijkt misschien wat lastig, maar is wel het bestuderen waard om een investering in te maken.

6. LTC van Litecoin: Litecoin lijkt qua basis veel op Bitcoin. Een groot verschil is dat de transactiekosten veel lager liggen, waardoor het interessanter is voor gebruikers om LTC over te maken. De Litecoin koers is daarnaast ook sinds het einde van 2020 enorm aan het stijgen. Experts verwachten dat een investering in Litecoin vooral voor op langere termijn aantrekkelijk is.

7. Chainlink: Chainlink presteerde in 2019 het beste als cryptomunt. Ook nu gaat het nog steeds goed: waar de munt aan het begin van 2020 nog geen € 2 waard was, kreeg je er precies een jaar later € 25 voor. Een enorm verschil!

8. Cardano: een van de grootste concurrenten van Ethereum is Cardano. Dat komt omdat deze digitale munt in 2021 ook met een grote update komt in het teken van decentralisatie - iets wat voor de meeste investeerders een van de redenen is om te investeren in cryptocurrency.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie