Afbeelding
Foto door Peter Fazekas via Pexels

7 podcasts voor in de auto

6 april 2021 om 07:21 Partnercontent

Podcasts zitten al een tijdje behoorlijk in de lift. Zo blijkt uit onderzoek dat  bijna de helft van de Nederlanders geregeld naar podcasts luistert. Dat is ook niet gek: podcasts laten zich eenvoudig combineren met een andere activiteit en zijn daarom heel laagdrempelig. Zo lenen podcasts zich uitstekend voor in de auto. We vertellen je hoe je podcasts in de auto kunt luisteren en tippen 7 podcasts voor onderweg, zowel Nederlands- als Engelstalig. 

Hoe luister je podcasts in de auto?

Het luisteren van podcasts in de auto doe je vanaf je smartphone, tablet of slimme horloge. Als je het vanaf je smartphone beluistert, is een telefoonhouder auto wel zo handig. Je kunt je telefoon dan op een verantwoorde manier in je auto plaatsen.

Om podcasts te luisteren, heb je een app nodig. Denk aan Apple Podcasts op de iPhone of Stitcher op een Android. Daarnaast is Spotify een geliefd platform voor podcasts.

Hoe je vervolgens de podcast via een speaker afspeelt, hangt af van je auto. Er zijn meerdere mogelijkheden:

  • Via Bluetooth als je een autoradio met Bluetooth hebt.                  
  • Via een USB-kabeltje, mocht de autoradio geen Bluetooth hebben. Zo’n kabeltje kun je vinden tussen de telefoon accessoires.
  • Je kunt zelf een losse Bluetooth-speaker meenemen.                  

1. Laura H. – de podcast

De eerste podcast die we aanraden is Laura H. – de podcast, ontwikkeld door SCHIK, Dit audiocollectief was al bekend van de podcast Bob, over de liefde van een dementerende vrouw. Laura H. – de podcast draait om het verhaal van Laura H. uit Zoetermeer, een jonge vrouw die in de zomer van 2016 met haar twee kinderen ontsnapte uit het kalifaat van de Islamitische Staat. Deze spannende podcast neemt je mee in hoe zij daar terechtkwam, waarbij de meest bizarre details naar voren komen. Ook Laura H. zelf komt aan het woord.

2. The Journey 

The Journey is een Engelstalige podcast van KLM. Hierin vertellen reizigers over de reis die hun leven voorgoed heeft veranderd. Je wordt meegenomen naar plekken over de hele wereld: van New Delhi tot Buenos Aires en van Alaska tot Kenia. In elke aflevering staat één waargebeurd verhaal centraal. De perfecte podcast voor onderweg. Zeker nu we door de coronacrisis in eigen land moeten blijven.

3. De Nationale Autoshow 

Een podcast over auto’s mocht uiteraard niet in dit lijstje ontbreken. De Nationale Autoshow is het autoprogramma van BNR Radio. Hierin bespreken Meindert Schut en Wouter Karssen van Autoblog.nl wekelijks het laatste nieuws over auto’s en mobiliteit. Ook worden er interessante gasten uit de autowereld uitgenodigd. Vooral échte autoliefhebbers en mensen die werken in de autobranche kunnen hart ophalen bij deze podcast.

4. The Daily 

The Daily is de dagelijkse nieuwspodcast van het legendarische Amerikaanse dagblad The New York Times. Politiek verslaggever Michael Barbaro neemt de presentatie voor zijn rekening. Hij licht één artikel uit de krant uit en analyseert die in twintig minuten uitgebreid. De podcast is van een kwalitatief hoog niveau en Barbaro’s prettige stem is een grote plus.

5. De Krokante Leesmap 

De Krokante Leesmap is een podcast van BNNVARA met voormalig bladenrecensenten Marcel van Roosmalen, Noortje Veldhuizen en Roelof de Vries. Aanvankelijk besprak en beoordeelde het drietal tijdschriften. Het format veranderde daarna een paar keer: de presentatoren gingen fictief op reis tijdens de eerste lockdown in de coronacrisis, bezochten in september 2020 toeristische trekpleisters in eigen land en bespraken na de aanscherping hun favoriete boeken. Welke format ze ook kiezen, het is hoe dan ook erg fijne entertainment voor in de auto.

6. Zelfspodcast 

Zelfspodcast is de podcast van zanger Jaap Reesema en journalist Sander Schimmelpenninck. De twee jeugdvrienden bespreken hun leven en de wereld in het algemeen. Ze sparen zichzelf daarbij absoluut niet. Naar eigen zeggen doen ze maar wat, maar dat levert een uiterst vermakelijke podcast op. Sterker nog: de Zelfspodcast werd in 2020 zelfs bekroond tot beste podcast van het jaar.

7. Ted Talks Daily 

Je kent ongetwijfeld de wereldberoemde Ted Talks wel. Met Talks Daily luister je elke dag naar een nieuwe, korte Ted Talk, maar dan in audio. De podcast wordt gepresenteerd door journalist Elise Hu en behandelt de meest uiteenlopende onderwerpen: van Artifical Intelligence tot Zoölogie. Een ontzettend interessante podcast, waarbij je altijd wel iets nieuws leert. 

advertentie
advertentie