Afbeelding
Tuiberging

Welke soorten tuinbergingen zijn er voor in de tuin?

6 mei 2021 om 15:36 Partnercontent

Heb jij een prachtige tuin? In dat geval dan heb je ongetwijfeld ook gekozen voor een prachtige tuinstijl. Misschien heb je wel zeer mooi gras, prachtige paadjes en mooie planten. Dat ziet er natuurlijk mooi uit, want dit is het visitekaartje van je woning. Een punt is echter wel dat je dit ook allemaal moet onderhouden. Je hebt een grasmaaier nodig om het gras te maaien. Bepaalde producten om het onkruid uit de straatjes te krijgen. Een snoeier voor de planten en ga zo maar verder. Zonder garage kan het lastig zijn om dit allemaal op te bergen. Gelukkig kun je dan een prachtige tuinberging van Heuts aankopen. In dit artikel gaan wij dieper in op de kracht van een tuinberging.

We bespreken eerste verschillende soorten tuinkasten, vervolgens gaan we in op de voordelen van enkele kasten. Uiteindelijk bespreken we het nut.

Welke modellen zijn er?

De kasten voor de tuin zijn er in alle soorten en maten en dit artikel is te kort om alles te bespreken, daarom gaan we wat dieper in op de verschillende modellen. Dan focussen we ons met name op de verschillende soorten materialen waarvan de kasten zijn gemaakt.

Houten tuinkast

Houten kasten zijn zeer populair om meerdere redenen. Natuurlijk heb je als eerste het esthetische voordeel van een houten tuinkast. Een houten tuinkast ziet er namelijk mooi en natuurlijk uit en past bij elke soort tuin. Hiervoor hadden we het al even gehad over de kracht van de tuin en hoe het als visitekaartje voor je woning dient. Een houten tuinkast past helemaal bij de luxe stijl van je tuin, maar naast het esthetische voordeel, kent een houten tuinkast ook praktische voordelen.

Een kast staat buiten en is daarom onderhevig aan zeer veel verschillende weeromstandigheden. Het voordeel is dat hardhout natuurlijk een krachtig materiaal is. Dit betekent dan ook dat een kast van hout zeer duurzaam is in vergelijking met andere soorten kasten. Bovendien blijft de houten tuinkast er ook zeer mooi uitzien. Dat is ook een schitterend voordeel te noemen. De houten tuinkast is bestand tegen kou, hitte, vocht en nog veel meer.

Een houten kast wordt ook van afzonderlijke tuinplanken gemaakt, wat dan weer als voordeel meebrengt dat je altijd een houten tuinkast op maat kan laten maken. Je kunt er dan veel kanten mee op. Als je een kant en klare kast aankoopt, bestaat er een kans dat er geen leuk plekje voor is in je tuin. Dat is bij het op maat laten maken gelukkig niet het geval.

 Tuinberging van kunststof

Naast een tuinberging van hout, is het ook mogelijk om een tuinberging van kunststof aan te kopen. Het voordeel van een tuinberging van kunststof is dat deze een klassieke uitstraling meegeeft. Het brengt luxe met zich mee en dat is ook duidelijk te zien. Het is dus ideaal voor mensen met een zeer luxueuze tuinstijl. Mensen die een tuinberging zoeken die daar helemaal bij past. Maar kunststof staat ook bekend om zijn duurzaamheid. Veel mensen laten bijvoorbeeld ook kunststoffen kozijnen plaatsen, omdat deze niet rotten en daarom langer mee gaan dan andere soorten kozijnen. Zo werkt het dus ook bij een tuinberging van kunststof.

Een ander krachtig voordeel van een tuinberging van kunststof is dat deze lekvrij is. Er kan namelijk flinke regen vallen en het zou dan jammer zijn wanneer kostbare producten die jij daar hebt opgeborgen beschadigen. Als je voor dit materiaal gaat, komt dat gelukkig zelden voor.

Andere soorten

Uiteraard zijn er nog andere soorten beschikbaar, maar hierboven hebben wij de meest populaire materialen besproken. Weet jij niet precies welk materiaal het beste bij jouw tuin past? In dat geval kun je ervoor kiezen om vrijblijvend advies aan te vragen. Er zijn namelijk veel kenners die jou maar wat graag willen helpen. Het aankopen van een kussenbox is bijvoorbeeld ook mogelijk.

Waarvoor is een tuinberging handig?

In de inleiding hebben we al even kort besproken waarom een berging zo handig is. Het is allereerst een goedkoop alternatief op een tuinhuisje. Het aankopen van een tuinhuisje kan namelijk flink in de kosten oplopen. Bovendien krijg je dan in veel gevallen ook te maken met veel gedoe. Je moet het tuinhuisje laten bouwen, het neemt veel ruimte in en misschien heb je niet eens voldoende spullen voor dat huisje. In die gevallen is een berging dus veel beter. Het is compacter, goedkoper en ook veel mooier.

Een ander voordeel is dat de berging beschikbaar is in veel verschillende formaten. Het past dus bij verschillende soorten tuinen, want er zijn ook verscheidene bergingen die jij op maat kunt laten maken. Je kunt bijvoorbeeld ook voor een kussenbox kiezen.

Al met al zijn er dus veel voordelen aan verbonden. In een webwinkel kun je kijken welke berging het beste bij je past. We wensen jou in ieder geval veel succes met je zoektocht.

advertentie
advertentie