Afbeelding
Refurbished producten

Refurbished producten zijn veel goedkoper!

24 juni 2021 om 15:37 Partnercontent

De hoofdprijs neerleggen voor een nieuwe smartphone is niet meer van deze tijd. De prijzen blijven maar stijgen terwijl deze vaak niet veel verschillen van het model van vorig jaar. Denk hierbij aan de producten van Apple die ieder jaar duurder worden zoals MacBooks en iPhones. De komst van refurbished alternatieven past naadloos bij de trend van betaalbare elektronica. Wij geven je graag enkele redenen om te kiezen voor refurbished alternatieven.

Wat is refurbished precies? 

Refurbished is een fenomeen wat al een tijd bekend is in Nederland, maar mocht je er nog niet van gehoord hebben dan volgt hier een korte uitleg. Refurbished staat gereviseerd, wat betekent dat gebruikte elektronica grondig zijn gecontroleerd en - waar nodig – opgelapt worden. Als we het hebben over refurbished kan het gaan om smartphones zoals iPhones, maar ook Laptops zoals MacBooks of zelfs meubels, gameconsoles, keukenapparaten en nog veel meer. Onderdelen die niet meer optimaal werken worden vervangen. Hierdoor ben je verzekerd van kwaliteit.

Refurbished producten zijn veel goedkoper!

Het grootste voordeel van refurbished elektronica is hoe lief je bent voor je portemonnee. De prijs van elektronica is voor veel mensen een steeds belangrijkere factor geworden. Toen elektronica net om de hoek kwam kijken werd hier wel anders over gedacht, toen werd er veel waarde gehecht aan het nieuwste van het nieuwste. Elk model had toen de tijd veel verbeteringen in vergelijking met zijn voorgangers. In deze tijd lijken iPhones veel op elkaar met maar kleine verbeteringen, zo wordt de noodzaak om het nieuwste te kopen ook steeds kleiner.

Door te kiezen voor refurbished kun je tot wel 60% besparen op je aankoop. Een MacBook Pro kost al gauw tussen de € 1299 en € 1899 terwijl je een refurbished MacBook Pro uit 2017 al voor € 739 kunt aanschaffen. MacBooks zijn echte kwaliteitsproducten en gaan jaren mee, zo is zelfs een product uit 2017 nog van uitstekende kwaliteit en kun je daar nog jaren van genieten.

Het verschil met tweedehands 

Net als bij een tweedehands laptops, is een refurbished laptop al eerder gebruikt. Maar bij een tweedehands laptop zijn er nog veel vragen. Wat is de kwaliteit die je koopt, heb je nog recht op garantie en ziet de laptop er wel zo uit als dat de verkoper dat zegt? Als je kiest voor een refurbished laptop zoals een MacBook Pro dan ben je verzekerd van kwaliteit. Deze wordt namelijk nog grondig nagekeken en opgeknapt. Mocht er toch iets mis zijn? Dan kun je gebruik maken van de garantieregeling die veel winkels aanbieden. Koop je een product via de webshop van refurbished.nl dan heb je recht op maar liefst 3 jaar garantie! Hiermee komt de kwaliteit meer in de buurt van een nieuw toestel, terwijl de prijs in de buurt is van een tweedehands exemplaar.

Duurzaamheid 

Door een refurbished MacBook Pro te kopen, draag je ook een steentje bij aan het milieu. De productie van nieuwe elektronica kost veel energie en kostbare grondstoffen en daarbij vindt veel CO2-uitstoot plaats. Door te kiezen voor een refurbished alternatief voorkom je dat dit exemplaar weg gegooid wordt en help je om de levenscyclus van dit product te verlengen. Bovendien zorg je er ook voor dat de vraag afneemt naar nieuwe MacBooks en andere elektronica. Op lange termijn zal door deze beweging dus minder nieuwe producten geproduceerd worden waardoor er nog minder CO2-uitstoot zal plaatsvinden.

advertentie
advertentie