Afbeelding
Cruiser

Kies voor een origineel dagje uit: ga met een cruiser op pad

14 juli 2021 om 07:00 Partnercontent

Een bedrijfsuitje, borrel of verjaardag? Een echt unieke activiteit vinden is tegenwoordig best een uitdaging. Je wil natuurlijk iets meer doen dan gewoon maar een hapje eten. Maar wat dan? Ga op pad met een elektrische cruiser. Deze toffe vervoersmiddelen zijn de ideale manier om de meest uiteenlopende gebieden te ontdekken.

Wat is een cruiser?

Van origine is cruiser de benaming van een speciaal soort motorfiets dat je vooral in de Verenigde Staten tegenkomt. Het zijn logge, zware motoren waar je vrij laag op zit. De cruiser is onder andere bekend geworden dankzij merken als Harley Davidson. Je kunt je wel voorstellen dat je niet zomaar kunt rijden op zo’n logge machine.

Er is echter een leuke alternatief dat voor veel meer mensen beschikbaar is: de elektrische cruiser. Dat is een elektrische brommer of motorfiets welke volledig op stroom rijdt en vaak ook iets langzamer gaat dan de echte, ouderwetse cruisers. Ze zien er wel even gaaf uit. Daarom zijn ze niet alleen heel populair als vast vervoersmiddel maar ook als manier om een bijzonder uitje te maken.

Elektrisch rijden in de natuur

Nederland kent veel bijzondere natuurgebieden die je met een motor niet zomaar mag bezoeken, maar met een elektrische brommer of motor wél:

?         De Veluwe in Gelderland
?         De Betuwe in Gelderland
?         Midden-Limburg en de Meinweg
?         De Peel in Brabant en Noord-Limburg

Door mooie gebieden cruisen met de cruiser is ontzettend populair als bedrijfsuitje maar ook verjaardag of familieuitje. Het is namelijk de perfecte methode om de natuur te zien als je slecht ter been bent. Lang fietsen of wandelen is dan niet lekker. Een cruiser is echter volledig elektrisch en kan je dus zonder moeite overal heen brengen.

Daarbij maakt een cruiser nauwelijks geluid en zijn ze dus vaak toegestaan in natuurgebieden. Een cruiser maakt evenveel geluid als een fiets en is daarmee geen risico voor de dieren in de omgeving. Motorische voertuigen zijn meestal namelijk niet welkom in natuurgebieden omdat het dierenrijk in de omgeving gestoord wordt.


Elektrisch rijden

De cruiser kun je op veel plekken huren als je er een dagje op uit wil. Je kunt ze echter ook kopen wanneer je volledig elektrisch wil gaan rijden. Het is niet alleen goedkoper maar vaak ook een stuk veiliger. Je krijgt belastingvoordeel voor elektrisch rijden en je bent geen geld kwijt aan benzine. Bij aanbieders als Fastfuriousscooters.nl kun je elektrische voertuigen kopen, van de cruiser tot de elektrische step.

De stad verkennen

Niet zo’n natuurliefhebber? Ook een stad verkennen is veel leuker en makkelijker op een elektrisch voertuig zoals een cruiser. Pak je tas in, stap op de cruiser en rol rustig de stad door. Je kunt overal parkeren dankzij het smalle formaat. Dat wordt ongetwijfeld de tijd van je leven! Op  www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-step kun je zien welke verschillende soorten cruisers je uit kunt kiezen.

advertentie
advertentie