Afbeelding
Foto Shutterstock

Op vakantie naar de Spaanse zon komende maanden

Partnercontent

Zoek je nog een leuke bestemming voor de mei- of zomervakantie? Wacht niet te lang, verschillende reisbureaus melden dat het aantal geboekte vakanties op hoog tempo oploopt. Onder meer de sterk afgeschaalde coronamaatregelen in verschillende Europese landen zijn er een verklaring voor. Populaire vakantiebestemmingen voor de komende maanden zijn onder meer de Zuid-Europese eilanden. Denk aan Tenerife, Mallorca en bijvoorbeeld Madeira. Met een wind van zee is het op deze eilanden niet snel te warm! Na de natte Nederlandse zomers van de afgelopen twee jaar is het wellicht even wennen aan de Zuid-Europese warmte. Hoewel de temperatuur op deze eilanden al snel oploopt tot zo’n 30 graden Celsius, werkt de wind vanaf zee verkoelend.

Stedentrip in de meivakantie plannen 

Naast de verschillende Spaanse en Portugese eilanden, zijn ook diverse Zuid-Europese steden in trek bij de Nederlandse toerist. Voorbeelden hiervan zijn onder meer Malaga, Valencia en Bilbao. Opvallend is dat Nederlanders steeds vaker voor deze wat minder grote steden kiezen, in plaats van voor plekken als Madrid en Barcelona. In die laatste twee steden is het ontzettend druk; voor sommigen iets té druk. Valencia en Malaga hebben net als Barcelona en Madrid tal van culturele en culinaire activiteiten te bieden. Bezoek musea, dwaal door het oude centrum van deze steden en sluit af op een terrasje. Geniet er van de heerlijke Spaanse tapas en sangria! Overigens zijn ook Portugese steden als Lissabon en Porto in trek. 

Eindelijk weer op vakantie naar Zuid-Europa

Veel Nederlanders kozen de afgelopen twee zomervakanties voor een verblijf dichtbij huis. Sommige gezinnen gingen helemaal niet op vakantie, anderen kozen voor een camping in Zeeland of bijvoorbeeld Limburg. Hoewel Nederland tal van mooie plekken te bieden heeft, kijken veel Nederlanders uit naar een vakantie buiten het eigen land. Dat blijkt ook uit het feit, dat het aantal boekingen voor de afgelopen krokusvakantie fors hoger lag dan de jaren hiervoor. Daarbij valt op dat het aantal boekingen voor reizen buiten Europa groeit. Men heeft het vakantiegeld van de afgelopen twee jaar op de spaarrekening gezet om nu een droomreis naar Amerika of bijvoorbeeld Australië te kunnen maken. Net als binnen Europa, zijn ook hier de maatregelen rondom het coronavirus sterk afgeschaald. 

Onzekerheid over het weer in Nederland

De voornaamste reden voor Nederlandse gezinnen om een vakantie buiten Nederland te boeken, is de onzekerheid over het weer in eigen land. De afgelopen zomer was erg nat en relatief koud. We herinneren ons de beelden uit het zuiden van Limburg nog. Daarbij lag het aantal zomerse dagen afgelopen zomer lager dan het gemiddelde. Van een zomerse dag wordt gesproken, wanneer de temperatuur boven de 25 graden Celsius uitkomt. Door voor een vakantie naar Zuid-Europa te kiezen, verzeker je jezelf van hoge temperaturen! 

advertentie