Afbeelding
Foto: Shutterstock

Vind betaald werk met dieren

13 juni 2022 om 12:16 Partnercontent

Ben je een dierenliefhebber en toe aan een nieuwe uitdaging? Kijk dan eens naar betaald werk met dieren. Van manege instructeur tot boswachter, je kunt uit verschillende beroepen kiezen. Het is wel belangrijk om eerst een passende opleiding te volgen indien dat nodig is. In dit artikel lees je alles over betaald werk met dieren. 

Manege instructeur

Ben paardenliefhebber? Dan is het beroep van manege instructeur iets voor jou. Maar ook al rijd je zelf al jarenlang paard, het lesgeven is een andere tak van sport. Daarom is het belangrijk dat je eerst een erkende paarden opleiding volgt om je helemaal voor te bereiden op het echte werk. Tijdens deze opleiding leer je alles over rijtechniek en worden je didactische en pedagogische vaardigheden bijgebracht. Nadat je de opleiding hebt afgerond ben je aspirant manege instructeur. 

Boswachter

Het beroep van boswachter kent veel voordelen voor dierenliefhebbers. Zo kom je natuurlijk verschillende dieren tegen, waaronder vogels, zwijnen en herten. Maar daarnaast ben je ook veel buiten. Je beschermt en beheert de natuur, waarbij je voorlichting geeft en de dieren en planten monitort. Ook bij dit beroep geldt dat je eerst een erkende MBO of HBO opleiding moet volgen voordat je het beroep van boswachter mag uitoefenen. 

Dierenarts of dierenartsassistent

Ben je zorgzaam? Dan past het beroep van dierenarts goed bij jou. Je helpt dieren in nood en knapt ze weer op. Alleen moet je wel eerst een zesjarige opleiding aan de universiteit volgen. Duurt dit te lang? Dan is een baan als dierenartsassistent een goede optie voor jou. Tijdens een MBO opleiding aan een erkend instituut, zoals Aeres Training Centre Barneveld, leer je alle facetten van het vak kennen. Je gaat taken verrichten zoals het assisteren bij onderzoeken en het maken van röntgenfoto’s. 

Hondentrimmer

Wil je liever voor jezelf beginnen? Dan is het zeker een goed idee om jouw eigen hondentrimsalon te starten. Als je van honden houdt natuurlijk. Het enige wat je nodig hebt is de juiste materialen, een mooie locatie of busje en een aantal klanten. Verder raden we het ook weer aan om een erkende opleiding te volgen zodat je weet hoe je veilig en verantwoord honden kunt ontvangen en helpen in jouw salon. 

advertentie
advertentie