Afbeelding
Foto: Unsplash

5 tips voor een vlekvrije bank

Partnercontent

Een koffievlek, een bloedvlek, een inktvlek: het kan allemaal zomaar op je bank terechtkomen. Wanneer je een vlek op je bank hebt, wil je natuurlijk niet meteen je bank weg doen. Je wil zo snel en goed mogelijk van de vlek af komen. Daarom vind je in dit artikel 5 tips voor een vlekvrije bank. Van je bank professioneel laten reinigen tot het gebruiken van een strijkijzer. 

1. Laat je bank professioneel reinigen

De meest veilige en succesvolle optie is om jouw bank professioneel te laten reinigen. Professionele bedrijven weten namelijk precies welke middelen ze moeten gebruiken en welke reinigingstechniek het beste werkt voor jouw bank. Maar een bank laten reinigen, gaat dat niet veel kosten? Voor een fractie van de kosten van een nieuwprijs van de bank kun je de bank laten reinigen. De kosten van je bank laten reinigen vallen dus veel lager uit dan de aanschaf van een nieuwe bank.

2. Verwijder vlekken met citroensap

Citroensap is een natuurlijk wondermiddel wat je kunt gebruiken. Zorg er wel voor dat je de vlek altijd zo snel mogelijk behandelt. Dep de vlek op jouw stoffen bank eerst zoveel mogelijk droog met een droge doek of wat keukenpapier. Zit er een gekleurde vlek op de bank? Plaats er dan eerst zout op. Dit absorbeert de kleurstof. Vervolgens reinig je de vlek met een doek waarop je wat water en vers citroensap doet.

3. Pak het strijkijzer erbij

Probeer je toch liever zelf de bank te reinigen? Met een strijkijzer kun je een heel eind komen. Maak een sopje van wasmiddel en heet water en breng dit aan op de vlek. Je moet ervoor zorgen dat het wasmiddel goed is ingetrokken, maar dat de vlek ook nog goed nat is. Hierna pak je een laken of dunne doek en leg je dit over de natte vlek. Vervolgens ga je hier met een strijkijzer overheen. Is de vlek droog? Haal de doek eraf en bekijk het resultaat.

4. Soda en lauwwarm water

Waarschijnlijk heb je al soda in huis en kun je meteen beginnen met het reinigen van je bank. Eerst maak je een sopje met lauwwarm water en een paar schepjes soda. Vervolgens smeer je de desbetreffende vlek in met het mengsel. Schrob daarna voorzichtig met een sponsje. Hierna maak je het oppervlak schoon totdat je het soda-mengsel niet meer ziet. Heb je nog wat soda over? Je kunt je bank ook wat opfrissen met de soda die je over hebt. Hierna ruikt de bank weer heerlijk fris.

5. Groene zeep op een leren bank

Heb je een leren bank? Dan is groene zeep een goede uitkomst. Maak een sopje met groene zeep en lauwwarm water. Gebruik voor de volgende stap een microvezeldoek of een sponsje. Wrijf met het sopje over de vlek. Heb je te maken met hardnekkige vlekken? Dan raden we aan om de plek in te wrijven met pure groene zeep. Laat dit vervolgens even intrekken en voila, je bank is weer schoon.

advertentie
advertentie