Afbeelding
Foto Pixabay

Tips om thuis voor constant snel internet te zorgen

18 juli 2022 om 11:57 Partnercontent

Je Netflix serie kan even stoppen om te bufferen als je Wi-Fi-verbinding te traag is, en als het internet niet goed werkt, kan zelfs het schoolwerk van je kinderen onmogelijk worden. Zelfs de geringste ergernissen kunnen optellen tot hinderlijke hindernissen die je dagelijkse bezigheden op je werk, school, of waar dan ook in de weg staan.

Je huis kan ook een oorzaak zijn van systeemstoringen, zelfs als externe problemen zoals netwerkcongestie of een gebrek aan bandbreedte van je ISP buiten je invloedssfeer liggen. Controleer het volgende om te zorgen dat je thuisinternet zo snel en soepel mogelijk werkt:

Zet het internet eenvoudigweg aan en uit

Ook al klinkt dit als een simpel zinnetje, toch schieten veel consumenten te kort in het uitvoeren van alle essentiële procedures bij het opnieuw opstarten van hun modem of router. Omdat alle modems, NBN verbindingskastjes, en Wi-Fi-routers in wezen kleine computers zijn, kunnen ze soms een herstart nodig hebben om weer over te kunnen gaan tot de orde van de dag.

Of je nu een internetkabel hebt die 20 meter lang is of gebruik maakt van een internet kabel 50 meter: het is niet alleen belangrijk om de routers uit en weer aan te zetten, maar je moet ze idealiter ook loskoppelen van de stroombron en 30 seconden wachten voor je dit opnieuw probeert te doen.

Het ingebouwde proces van het toestel om zichzelf opnieuw op te starten zou moeten beginnen zodra je het weer in het stopcontact steekt en aanzet, zodat je zeker weet dat alles weer naar behoren werkt.

Installeer virusdetectie en anti-malware software.

Als je dat nog niet gedaan hebt, is het ten zeerste aan te raden dat je antivirus en malware scanning software op je computer installeert. Het spreekt vanzelf dat virussen of malware op je computer een ernstige vertraging van je Internet verbinding kunnen veroorzaken.

advertentie
advertentie