Afbeelding
Foto iStock

Leuke ideeën voor uitdeelcadeautjes in de klas van je kinderen

7 februari 2023 om 12:37 Partnercontent

Het is heel gebruikelijk om een jarig kind te laten trakteren in de klas. Voor kinderen is er niets leuker dan even in het middelpunt van de aandacht te mogen staan. Trakteren in de klas kan voor ouders de nodige uitdagingen met zich meebrengen. Kies je bijvoorbeeld voor een zakje snoep of chips? Laat je het kind trakteren op een speeltje? Knutsel je zelf een leuke traktatie in elkaar, of koop je deze in de winkel? Bij het bedenken van een traktatie dient daarbij rekening te worden gehouden met de voorschriften die steeds meer scholen hanteren. Zo is het lang niet op iedere school toegestaan om snoepgoed uit te delen; dit past niet bij de gezonde opvoeding die scholen nastreven. De keuze voor uitdeelcadeautjes kan een goed alternatief vormen. Je koopt ze eenvoudig online. 

Kies uit een breed scala aan uitdeelcadeautjes 

Wie een bezoek brengt aan bijvoorbeeld online speelgoedwinkel Het Speelgoedpaleis merkt al snel op dat het aanbod aan uitdeelcadeautjes erg groot is. Daarbij worden deze cadeautjes in verschillende prijsklassen aangeboden. Het is al mogelijk een cadeautje van minder dan een euro te selecteren. Denk bijvoorbeeld aan een stuiterbal of een gum. Ook een tangram puzzel of bijvoorbeeld een armband kan erg leuk zijn. Het is verstandig verschillende soorten uitdeelcadeautjes met elkaar te combineren; zo bied je de kinderen in de klas van je zoon of dochter de mogelijkheid te kiezen. 

Zoek de uitdeelcadeautjes samen met je kind uit 

Maak van het bestellen van de uitdeelcadeautjes een leuk moment. Duik samen met je kind achter de computer om te kijken welke mogelijkheden online geboden worden. Probeer hierbij naar een uitdeelcadeautje te zoeken die past bij de interesses van je kind. Ga bijvoorbeeld voor een stuiterbal met het figuur van diens favoriete dier, of kies voor sleutelhangers met een element passend bij diens favoriete sport. 

Uitdeelcadeaus een duurzaam alternatief voor snoepgoed 

Niet alleen wordt snoepgoed lang niet overal geaccepteerd door juffen en meesters, ook is het bepaald geen duurzame traktatie. Denk aan de grote hoeveelheid plastic die hierbij vrijkomt, als gevolg van de losse verpakkingen waarin het snoepgoed wordt uitgedeeld. Hetzelfde geldt voor het uitdelen van zakjes chips. Een alternatief zou het geven van losse satéprikkers met stukjes pannenkoek en fruit kunnen zijn. Je prikt ze in een halve meloen, om ze zo makkelijk mee te kunnen nemen naar de school. Weinig is echter duurzamer dan een uitdeelcadeautje als een stuiterbal of een set potloden. Kinderen hebben hier al snel meerdere weken plezier van. Daarbij komt zeker een set kleurpotloden ook van pas! Combineer de set kleurpotloden met de favoriete tekening van je zoon of dochter om het uitdeelcadeautje persoonlijker te maken.

advertentie
advertentie