PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Scherpenzeel

Toch hoorzitting over bezwaren Scherpenzeel tegen fusie

Politiek Fusie met Barneveld
Foto: Gemeente Scherpenzeel
3 sep 2020, 16:46
De provincie Gelderland staat de gemeente Scherpenzeel toch toe tijdens een hoorzitting de bezwaren toe te lichten tegen de arhi-procedure.
De provincie Gelderland staat de gemeente Scherpenzeel toch toe tijdens een hoorzitting de bezwaren toe te lichten tegen de arhi-procedure.
SCHERPENZEEL

Op dinsdag 6 oktober mag de gemeente Scherpenzeel haar bezwaren tegen het in gang zetten van een arhi-procedure komen toelichten bij de commissie Rechtsbescherming in Arnhem. De uitnodiging is niet zonder slag of stoot tot stand gekomen, zo blijkt uit een uitgebreide briefwisseling tussen de provincie en de gemeente. Aanvankelijk stelde de provincie zich op het standpunt dat het bezwaarschrift niet rechtmatig was ondertekend waarop afwijzing op procedurele gronden dreigde. Na uitwisseling van de juridische onderbouwing over en weer, zijn Gedeputeerde Staten inmiddels tot het oordeel gekomen dat de ondertekening van het bezwaarschrift toch correct is.

Het college heeft alle correspondentie over het door het college ingediende bezwaarschrift, die tijdens het zomerreces heeft plaatsgevonden, toegevoegd aan een informatiememo aan de gemeenteraad. Daaruit blijkt dat GS zich in eerste instantie op het standpunt stelde dat niet het college, maar alleen de burgemeester bevoegd is om de gemeente in e..

advertentie