Wethouders Scherpenzeel willen af van ‘solistische’ en ‘lekkende’ burgemeester

4 sep 2020, 09:01 Politiek Fusie met Barneveld
Vakfotografie Westerduin
Waarnemend burgemeester Harry de Vries van Scherpenzeel. De drie wethouders hebben hun vertrouwen in hem opgezegd.
Waarnemend burgemeester Harry de Vries van Scherpenzeel. De drie wethouders hebben hun vertrouwen in hem opgezegd.

SCHERPENZEEL De drie wethouders van Scherpenzeel hebben het vertrouwen opgezegd in waarnemend burgemeester Harry de Vries. Zij zien de samenwerking niet meer zitten vanwege diverse incidenten waarbij De Vries volgens hen, buiten het college om, zijn eigen solistische koers vaart ten aanzien van de toekomst van Scherpenzeel. 

De ‘eigenstandige rolneming’ van de burgemeester in formele en informele contacten met onder meer de provincie en het college van de gemeente Barneveld gaat volgens de wethouders ten koste van het vertrouwen dat de informatie en meningen die worden gedeeld de collegialiteit van bestuur weerspiegelen. Het zou daarnaast ook het delen van vertrouwelijke, gevoelige of tactische informatie binnen het college bemoeilijken.

De..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.