Emotioneel debat over rapport Frissen, excuses voor De Vries

16 feb, 17:21 Politiek Fusie met Barneveld Vakfotografie Westerduin
Harry de Vries, voormalig waarnemend burgemeester van Scherpenzeel.
Harry de Vries, voormalig waarnemend burgemeester van Scherpenzeel.

SCHERPENZEEL Voormalig burgemeester Harry de Vries krijgt een brief van zijn opvolger Eppie Klein, waarin de gemeenteraad erkent dat hij in de kwestie van de vertrouwensbreuk binnen het college persoonlijk beschadigd is geraakt.

Dat was vorige week de uitkomst van het afsluitende debat in de gemeenteraad over het rapport van bestuurskundige Paul Frissen met betrekking tot de in september vorig jaar ontstane bestuurscrisis in Scherpenzeel.

EMOTIES Het ‘rapport Frissen’ was in december 2020 ook al onderwerp van gesprek tijdens een extra raadsbijeenkomst, waarbij de opsteller een toelichting kwam geven. De twee maanden bedenktijd die tussen de eerste bespreking en de formele vaststelling van het rapport door de gemeenteraad zijn verstreken, leverden donderdag geen opmerkelijke nieuwe inzichten op. Hoewel de scherpste kantjes er wat af leken, liepen de emoties af en toe toch weer hoog op.

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.