Gemeenten gaan ‘zakelijk samenwerken’

23 feb, 06:50 Politiek Fusie met Barneveld Getty Images/iStockphoto
Scherpenzeelse vlag.
Scherpenzeelse vlag.

BARNEVELD/SCHERPENZEEL De gemeenten Barneveld en Scherpenzeel gaan samenwerken, ongeacht of er een gemeentelijke fusie komt of niet. Zoveel is duidelijk uit een vorige week openbaar gemaakt verslag van een gesprek tussen beide colleges van burgemeester en wethouders op dinsdag 9 februari.

De komende tijd treffen beide gemeenten samen voorbereidingen voor een mogelijke herindeling, maar tegelijk worden alvast zakelijke afspraken gemaakt over de uitvoering van gemeentelijke taken voor de korte termijn, die ook bij een herindeling meerwaarde hebben.

Burgemeester en wethouders van Barneveld weigerden eerder nog met hun bestuurlijke collega’s van Scherpenzeel te praten over mogelijke ‘losse samenwerkingen’ - onder meer op het gebied van belastingen - als dit gesprek niet onder regie van de provincie Gelderland plaatshad binnen het herindelingstraject. Nu de provincie heeft besloten tot een fusie, blijkt Barneveld wel bereid om twee trajecten naast elkaar te laten lopen.

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.