Nieuwe peiling: fusie-plus of zelfstandig verder?

1 mrt, 17:13 Politiek Fusie met Barneveld Margreet Hendriks
De toekomst van Scherpenzeel ligt volgens een rapport bij Barneveld.
De toekomst van Scherpenzeel ligt volgens een rapport bij Barneveld.

SCHERPENZEEL Deze week krijgen alle stemgerechtigde Scherpenzelers, tegelijk met de Tweede-Kamerverkiezingen, een oproep in de brievenbus voor de nieuwe peiling die de gemeente gaat houden over de toekomst van Scherpenzeel. De peiling bestaat uit de simpele vraag: Wat heeft uw voorkeur? ‘Een fusie met Barneveld conform het herindelingsontwerp van Gedeputeerde Staten’, ‘Zelfstandigheid conform de huidige koers van het college’ of ‘Geen mening’.

KERNENBELEID De peiling is een initiatief van de nieuwe waarnemend burgemeester Eppie Klein. Vorig jaar is door het college ook een peiling georganiseerd over dit onderwerp. De opkomst was hoog en de peiling kende een duidelijke uitkomst: 87 procent gaf aan zelfstandig te willen blijven. Sommige partijen, waaronder Gedeputeerde Staten (GS), zetten echter vraagtekens bij deze uitslag. Inmiddels heeft GS een herindelingsontwerp op tafel gelegd, waarin een beeld wordt geschetst van de mogelijk nieuwe gemeente. Daarin roepen zij de nieuwe gemeente op tot het ontwikkelen van een nieuw kernenbeleid, waarin de inwoners van alle dorpen van de gemeente meer invloed en zeggenschap krijgen over hun eigen leefomgeving. Deze ‘herinde..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.