PRO maalt niet om draagvlak: ‘Zienswijze geen beletsel voor snelle fusie’

11 mrt, 17:27 Politiek Fusie met Barneveld Martine Buitenhuis Fotografie
Peiling of geen peiling, Willem Schuur vam PRO Scherpenzeel wil dat de fusie van Scherpenzeel met Barneveld zo snel mogelijk plaatsvindt.
Peiling of geen peiling, Willem Schuur vam PRO Scherpenzeel wil dat de fusie van Scherpenzeel met Barneveld zo snel mogelijk plaatsvindt.

SCHERPENZEEL Als het aan PRO-leider Willem Schuur ligt, gaat de zienswijze van Scherpenzeel op het herindelingsontwerp van Gedeputeerde Staten geen beletselen opwerpen voor een snelle doorvoering van de fusie met Barneveld. Schuur zei blij te zijn met dit besluit en ervan overtuigd te zijn dat GS dit in het verdere traject prima kan onderbouwen vanuit het oogpunt van bestuurskracht, voorzieningen en lasten. ,,En dat is onafhankelijk van welke peiling dan ook’’, benadrukte hij. 

De PRO-leider die eerder, evenals de fractie van de ChristenUnie, in de raad al tegen het besluit voor een tweede inwonerspeiling had gestemd, zei alleen maar blij te zijn met het besluit van GS om Scherpenzeel een herindeling op te leggen. Het is naar het oordeel van zijn partij het enige goede besluit voor Scherpenzeel. Schuur zei de discussie hierover graag op feiten en onderbouwing en in alle openheid en transparantie te hebben gevoerd. Maar dit zou niet gekund hebben omdat een aantal partijen zelfstandigheid tot een doel hadden verheven. Ten aanzien van het herindelingsontwerp liet hij weten zijn energie liever gespendeerd te hebben aan het praten over een soepele overgang van het mooie dorp Scherpenzeel naar een duurzame gemeente B..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.