Marieke Teunissen weer gekozen tot lijsttrekker voor de VVD Renswoude.
Marieke Teunissen weer gekozen tot lijsttrekker voor de VVD Renswoude. Adriaan Hosang

Marieke Teunissen opnieuw lijsttrekker Renswoudse VVD

Politiek

RENSWOUDE Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de VVD op woensdag 8 september is wethouder Marieke Teunissen unaniem verkozen als lijsttrekker van de Renswoudse VVD.
VVD-fractievoorzitter Bart Bisschop roemt haar omdat zij op diverse dossiers veel bereikt heeft voor Renswoude en ook in de toekomst veel kan betekenen: “als wethouder financiën heeft Marieke de schatkist goed bewaakt. De financiële positie is de laatste jaren sterk verbeterd en de begroting is sluitend. Alleen al over de jaren 2019-2020 zijn de financiële reserves met € 2,5 miljoen toegenomen. Bovendien heeft zij een grote rol gespeeld in het reeds vijftien jaar slepende dossier rond het gemeentehuis en wordt het Rijksmonument eindelijk gerestaureerd en kan naar verwachting in 2022 opnieuw in gebruik worden genomen.”

Ook roemt Bisschop haar inzet voor verkeersveiligheid en duurzaamheid. ,,Bovendien wordt aan de grote behoefte aan eigen woningbouw met de plannen voor 190 woningen in Beekweide II tegemoetgekomen en ondernemers kunnen met drie hectare op bedrijventerrein Groot Overeem II aan de slag”, aldus Bisschop. Hij heeft dan ook het volste vertrouwen dat bij Marieke - ook in de toekomst - de uitdagingen die ook aan Renswoude gesteld zullen worden, in de meest capabele handen zijn.

Marieke Teunissen gaf aan zich vereerd te voelen door het in haar gestelde vertrouwen en gaf aan nog even ambitieus voor Renswoude aan de slag te willen als vier jaar geleden. ,,De positie van Renswoude is weliswaar in sommige opzichten sterker dan vier jaar geleden, de bedreigingen voor ons welzijn en woongenot vragen toch voortdurende waakzaamheid en inzet. Samenwerking in de regio is daarbij belangrijk, al waken wij natuurlijk vooral voor de belangen van onze eigen inwoners.”

advertentie