CU slaat verkiezingen over

20 dec, 19:59 Politiek ChristenUnie
Marieke van de Beek.
Marieke van de Beek.

SCHERPENZEEL De ChristenUnie Scherpenzeel doet niet mee aan de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. Dat heeft de ledenvergadering vorige week maandag besloten, omdat het niet is gelukt om voldoende mensen te vinden om de top van de kieslijst te vullen, zo meldde de partij op haar website. De huidige fractie van de CU bestaat uit fractievoorzitter Marieke van de Beek, raadslid Aart van de Peut en commissielid Wout van de Kleut. ,,Zowel Aart van de Peut als Wout van de Kleut hebben al enige tijd geleden aangegeven te stoppen met het raadswerk’’ licht Marieke van de Beek toe.

 ,,Beiden zijn meer dan twintig jaar actief geweest voor de ChristenUnie Scherpenzeel in diverse functies. Daarnaast hebben zij zich ook op andere manieren ingezet voor de samenleving en doen dat nog steeds.’’

VERKIEZINGEN TE VROEG Dankzij verschillende oproepen en gesprekken is een aantal jonge mensen gevonden, dat zich in de toekomst wil inzetten voor de ChristenUnie. ,,De gemeenteraadsverkiezingen 2022 komen voor hen echter te vroeg’’, constateert Van de Beek, die het overslaan van de komende verkiezingen daarom een ‘onvermijdelijk besluit’ noemt. ,,Natuurlijk hebben we overwogen of het mogelijk is om de fractie de komende raadsperiode met een beperkt aantal mensen voort te zetten. Naast de inzet die dit van deze mensen vraagt, is het ..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.