Jaarrekening oogt florissant

17 mei, 07:32 Politiek Margreet Hendriks
Afbeelding

SCHERPENZEEL De gemeente Scherpenzeel kan de boekhouding over het jaar 2021 afsluiten met een positief resultaat van bijna € 700.000. Dat is zo’n 3 ton meer dan tot nu toe werd verwacht. 

Wethouder Izaäk van Ekeren zegt niet zozeer blij, maar wel heel tevreden te zijn met het eindresultaat. ,,Het is mooi dat we overhouden, maar we zien ook dat het bij de grootste klappers gaat om incidentele middelen. Structureel blijft het oppassen, zeker met de oplopende kosten van de specialistische jeugdzorg.’’

GEK JAAR Bijna 3 ton van het totale overschot op de jaarrekening betreft budgetoverhevelingen van het corona-steunpakket. Van Ekeren: ,,We hebben in 2021 natuurlijk een gek jaar achter de rug met alle gedoe rond de zelfstandigheid en de coronacrisis. Mede daardoor hebben we niet alles kunnen doen wat we wilden, zoals uitvoeringstaken op het gebied van sport en preventie (Sportakkoord), alcohol- en drugspreventie..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.