Afbeelding
Arjan Westerduin

Molen voortaan ‘s avonds verlicht

Recreatie

SCHERPENZEEL De molen aan de Stationsweg in Scherpenzeel is voortaan ‘s avonds verlicht.  Deze replica van de inmiddels verdwenen Scherpenzeelse standerd korenmolen is volgens de gemeente in anderhalf jaar tijd een echte blikvanger geworden en om dat nog meer te bedrukken is er verlichting aangebracht. laat een woordvoerder weten. ,,Een mooi extraatje is, dat de verlichting via filters in diverse kleuren kan worden ingesteld. Op Koningsdag was dat oranje en op 4 en 5 mei zal de molen ‘s avonds ook oranje zijn verlicht. 

Wethouder Izaäk van Ekeren ontstak de woensdag verlichting. ,,In het donker is de molen bijna niet te zien en dat is ontzettend jammer. Want het is prachtig gemaakt door PlattelandAnders en samen met diverse ondernemers heeft het gestalte gekregen. Het is een markant punt geworden bij deze toegangsweg naar het dorp. Nu nog beter zichtbaar”
Jeroen Veenstra, integraal beheer, voegt toe: ,,De verlichting van de molen is een led-wallwasher met RGBW-led. Daardoor kunnen we kleuren en wittinten gebruiken om de molen te verlichten.”

Wethouder Izaäk van Ekeren ontstak de woensdag verlichting
advertentie