Bloemstukken en voederplateaus voor vogels bij de bloemenstand.
Bloemstukken en voederplateaus voor vogels bij de bloemenstand. Adriaan Hosang

Bazaar Hervormde Gemeente Renswoude levert 29.002 euro op

4 november 2019 om 10:03 Religie

RENSWOUDE De bazaar, verkoop van oliebollen en tweedehands spullen van de Hervormde Gemeente heeft dit jaar € 29.002 opgeleverd.

Alleen al de dienstenveiling op zaterdag was goed voor zo'n € 10.000, dankzij bieders die de prijs opjoegen. Al op woensdag gingen verkopers van de bazaar met oliebollen langs de deur. Op vrijdag en zaterdag was ook de winkel met tweedehands goederen geopend en ook daar kwamen heel wat mensen een kijkje nemen en werd er goed verkocht.

KRAAIENSCHIETEN De deuren van de bazaar gingen vrijdagavond om 19.00 uur open. Ook daar liep het vrijdag en zaterdag goed. Er werden goede zaken gedaan bij het rad van avontuur.

In de hal van Rehoboth kon je meteen al krentenbroden, oliebollen, appelbeignets, erwtensoep of verse rookworsten aanschaffen. In alle zalen van Rehoboth was het vol, bijvoorbeeld bij het enveloppentrekken boven, waar je kon Kraaienschieten en dartschieten. Er was er ook een zaal ingericht met kinderboeken, romans, cd's, LP's et cetera.

HEEL RENSWOUDE BAKT In de tent naast gebouw Rehoboth werden elektrische apparaten en andere gebruiksvoorwerpen verkocht. Op het podium in de grote zaal van Rehoboth draaide het rad van avontuur. Er gingen heel wat taarten en doosjes eieren over de toonbank. In dezelfde zaal trof je ook een grote sortering zelfgemaakte taarten en cakes aan, in het kader van Heel Renswoude bakt.

Veel vrouwen hadden mooie en lekkere taarten gebakken. Maar er was ook zelfgemaakte jam, honing en advocaat. Ook de fruitkraam deed goede zaken, terwijl je op zaterdag bij het Foodcourt barista loempia's en frites kon kopen.

De gezamenlijke maaltijd, die om 17.00 uur van start ging trok zo'n 120 liefhebbers. Er was een stand met onder andere bloemstukken en voederplateaus voor vogels. Wie iets aan z'n conditie wilde doen, kon de toren beklimmen of zich laten rondleiden.

Zou er nog iets voor mij bijzitten?
Drukte in de zaal, op het podium het rad van avontuur.
Glaswerk en kopjes waren er genoeg.
In de tent, naast het gebouw, allerhande attributen voor de liefhebber.
advertentie
advertentie