De nummers 1, 2 en 3 bij het jokeren en klaverjassen.
De nummers 1, 2 en 3 bij het jokeren en klaverjassen. Adriaan Hosang

Maik van Veenendaal en Gijs van Manen winnaars kaartmarathon

30 december 2019 om 13:05 Verenigingen

RENSWOUDE De jaarlijkse kaartmarathon in de kantine van de VV Renswoude begon zaterdag even voor 8.00 uur.

Winnaar van het jokeren is Maik van Veenendaal met 259 punten, tweede Bertha Oosting met 274 punten en derde Bets Veldhuizen met 288 punten. Winnaar van het klaverjassen is Gijs van Manen met 17211; tweede Hennie Schut met 17020 en derde Rob van Essen met 16673.

VOLLE ZAAL Er waren 68 mensen om te klaverjassen en 17 om te jokeren. Kees Overeem: ,,Dit aantal kunnen we hebben, een lekker volle zaal".

Als er geloot is en de bezetting van de tafeltjes vast staat kan er worden gestart. Als al de nodige potjes zijn afgewerkt is het rond het middag uur tijd voor een broodje, een kop snert of tomatensoep of een lekker broodje kroket. Ook nu weer heeft de organisatie aan alles gedacht.

De deelnemers aan de kaartmarathon zijn echte liefhebbers, dat blijkt wel als ik een enkeling vraag naar deze hobby. Een hobby die hen duidelijk goed ligt, waar iedereen plezier in heeft en gerust vele uurtjes mee bezig kan zijn.

LANGE PAUZES ,,Het liep lekker, ook de catering was perfect", zegt een deelnemer. ,,Soms waren er wat lange pauzes'', zegt een deelneemster. Cees Overeem neemt de grote verloting voor z'n rekening.

Namens de organisatie bedankt Kees Overeem de medewerkers, waarna hij de uitslag bekend maakt. Bij vertrek krijgt de organisatie complimenten van enkele kaartliefhebbers. Kees Overeem, Teus Lagerweij en Tessa Bos waren tevreden.

Een goed gevulde kantine tijdens de kaartmarathon bij de VV Renswoude.
Een dagje kaarten.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie