Digitaal Kamp
Digitaal Kamp Scouting Scherpenzeel

Scouting Scherpenzeel e.o. Scout Thuis!

Verenigingen Deel je nieuws

Scouting Scherpenzeel e.o. laat ook in deze tijd haar jeugdleden niet in de steek. De leiding van de meeste speltakken (leeftijdsgroepen) hebben alternatieve online programma’s bedacht om zo de leden op de normale tijden bezig te houden en het groepsgevoel vast te houden.

De allerkleinste jeugdleden (Bevers van 5 - 7 jaar) kregen via de mail van hun ouders een leuk en kleurig bestand toegezonden met allerlei opdrachten in het thema Lente. Hiervan konden zij dan foto’s maken en naar de leiding terugsturen zodat deze op hun facebookpagina gezet konden worden. Het normale ritme van de opkomst was verwerkt, inclusief het openen en sluiten en de drinkpauze. Er was een lieveheersbeestjes tikkerspel, smoothies maken, schilderen, spring-je-rot met vragen, een verhaal dat voorgelezen kon worden door de ouders enzovoorts. Het leuke was dat iedereen in huis mee kon doen.

Bij de oudere speltakken hebben de jeugdleden zelf de opkomsten georganiseerd. Bij de Scouts (jongens en meisjes van 11 – 14 jaar) was een spel via WhatsApp gemaakt met elke keer een nieuwe opdracht die uitgevoerd moest worden. Hiermee konden punten voor snelheid, originaliteit en een bonus verdiend worden. Zo moest er een fort gebouwd worden van wc-papier, een ultieme netflixplek gecreëerd worden of een toren van een meter gebouwd worden met allerlei materialen. Hiervan werden dan foto’s gemaakt die weer in de app werden gedeeld. Dit gaf hilarische momenten.

Bij de RSA (jongens en meisjes van 14 – 17 jaar) is het clubhuis de Paddenburcht digitaal met elkaar nagebouwd via een spel, is een escaperoom gedaan en een soort vlaggenroof. Deze dingen werden door de jeugdleden zelf bedacht en geregeld. Zij hebben afgelopen zaterdag ook meegedaan met een landelijke scoutingactiviteit namelijk de Joti (Jamboree on the Internet) Special Edition.

Zelfs de oudste speltak (Stam met leden vanaf 18 jaar) hadden de smaak te pakken. Die zaten met elkaar (25 personen) in een virtuele omgeving waar ze elkaar konden zien en horen. Het voordeel hiervan was dat er zelfs leden vanaf Aruba, Den Bosch, in de trein en rijdend op een fiets meededen. Zij deden een combinatie van een pubquiz en het doen van opdrachten. De antwoorden moesten zij opschrijven en voor de webcam laten zien. Het is zo goed bevallen dat dit voorlopig een wekelijkse - in plaats van een tweewekelijkse happening wordt.

Scouting is altijd al een voorstander van creativiteit en inventiviteit en laat dit dat in deze tijd ook zeker weer zien. Lijkt het je leuk om kinderen ook op leuke wijze een mooie scoutingtijd te laten beleven? Meld je aan als leiding via secretaris@scoutingscherpenzeel.nl

Fort van wc-papier
Ultieme Netflixplek
Nagebouwde Paddenburcht
advertentie