De wethouders Gerard van Deelen (Scherpenzeel) en Hans van Daalen (Barneveld) maakten maandagochtend samen met de nieuwe buslijn 110 een rit vanuit Scherpenzeel naar Barneveld. Daarna namen ze de bus terug naar Scherpenzeel.
De wethouders Gerard van Deelen (Scherpenzeel) en Hans van Daalen (Barneveld) maakten maandagochtend samen met de nieuwe buslijn 110 een rit vanuit Scherpenzeel naar Barneveld. Daarna namen ze de bus terug naar Scherpenzeel. Gemeente Scherpenzeel

Nieuwe busverbinding tussen Scherpenzeel en Barneveld

14 december 2020 om 11:28 Verkeer en vervoer

SCHERPENZEEL/BARNEVELD De nieuwe buslijn 110 tussen Barneveld en Scherpenzeel is maandagochtend officieel van start gegaan. Daarmee is volgens beide gemeenten een langgekoesterde wens in vervulling gegaan. 

De Scherpenzeelse wethouder Gerard van Deelen en zijn Barneveldse collega Hans van Daalen stapten als openingshandeling om 6.58 uur in Scherpenzeel op de eerste bus. Dat deden ze op het startpunt van de buslijn naar Barneveld, bij bushalte De Molen aan de Stationsweg. Tot nu toe was de buurtbus het enige openbaar vervoer tussen de twee gemeenten. 

Wethouder Van Deelen is verheugd met de nieuwe lijndienst, die wordt verzorgd door vervoerder RRReis. ,,Vanuit Scherpenzeel gaan veel middelbare scholieren naar Barneveld. De buurtbus is voor een andere doelgroep en minder geschikt voor leerlingenvervoer. Deze buslijn is daarom een welkome aanvulling. En natuurlijk ook voor inwoners van beide gemeentes die op deze manier prima heen en weer kunnen reizen. Zo is nog meer uitwisseling mogelijk tussen Barneveld en Scherpenzeel als goede buren.”

Na hun rit naar Barneveld namen de twee wethouders dezelfde bus weer terug naar Scherpenzeel.

Met buslijn 110 rijdt er voortaan van maandag tot en met vrijdag van 06.58 tot en met 19.58 uur ieder uur een grote bus tussen de twee plaatsen. In Scherpenzeel sluit lijn 110 aan op lijn 80 en X80 van Syntus Utrecht naar station Veenendaal De Klomp. Tussen Scherpenzeel en Veenendaal zijn alle busabonnementen van RRReis ook geldig op lijn 80 en X80 van Syntus Utrecht.

advertentie
advertentie