‘Eigen’ starters krijgen voorrang

27 september 2022 om 06:45 Wonen Tips van de redactie Sven Standhart
Nieuwbouw Zelder (archief)
Nieuwbouw Zelder (archief)

SCHERPENZEEL Wethouder Izaäk van Ekeren is blij met het kabinetsplan om gemeenten meer zeggenschap te geven over de toezegging van zowel huur- als koopwoningen. Vanaf volgend jaar mogen zij de helft van alle woningen die vrijkomen reserveren voor de eigen inwoners. ,,Het is fijn dat we hierdoor meer mogelijkheden krijgen om eigen starters te helpen”, aldus de wethouder.

Scherpenzeel is, net als de meeste gemeenten, al heel lang op zoek naar mogelijkheden om de eigen bevolking te kunnen helpen bij het verkrijgen van een woning. Starters die in hun eigen dorp wilden blijven wonen, werden geregeld afgetroefd door mensen van buiten. Volgens de Volkshuisvestingswet had iedereen evenveel kansen om een woning in een g..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.