Afbeelding
Gerard-Jan Gerritsen
Evenement in beeld

Voorjaarsconcert van Caecilia staat in het teken van wereldmuziek

13 maart 2024 om 08:20 Zakelijk

SCHERPENZEEL] Caecilia Scherpenzeel geeft op zaterdag 23 maart een voorjaarsconcert dat helemaal in het teken staat van wereldmuziek. Tijdens ‘World of Music’ staan zowel het orkest als de slagwerkgroep in de spotlights van ‘t Podium in Renswoude.

Muziekvereniging Caecilia Scherpenzeel is een actieve vereniging. Elk jaar zoekt de organisatie een creatieve, muzikale invalshoek voor een afwisselend concert. Herkenbare klanken voor jong en oud. Onder leiding van dirigent Ria Kornet neemt Caecilia het publiek mee op reis. Een bewuste keuze.

HERKENBAAR

Woordvoerder namens de organisatie van ‘World of Music’: ,,We proberen elke keer een thema te kiezen die we zelf leuk vinden, maar ook om onze luisteraars nieuwe, maar herkenbare (blaas)muziek, voor te schotelen. We willen een zo breed mogelijk publiek trekken.” 

Niet alleen blaasmuziek staat centraal, ook liefhebbers van slagwerk en ritme kunnen hun hart ophalen: ,,Het orkest en de slagwerkgroep treden afzonderlijk, maar ook samen op. We spelen bijvoorbeeld Voice of Vikings (Michael Geisler) Circle of Life - Elton John & Tim Rice (arr. Frank Bernaerts). En de slagwerkgroep komt met een stuk als An African Impression (Henk Mennens). We sluiten het concert gezamenlijk af met Cacak (Paul Dzon). Iedereen is van harte welkom.” 

KIEZELSTENEN

Hij licht nog een tip van de sluier op: ,,We hebben geoefend met kiezelstenen. Waarom we dat doen? Kom naar het concert, dan hoor je meer.”Caecilia werkt met een opleidingsplan voor jong en oud om een instrument te leren bespelen. Gezellig samen muziek maken staat bij Caecilia met stip op een. Nieuwe (jonge) muzikanten zijn altijd welkom. Meer info daarover op de website.

MEER INFORMATIE

Voorjaarsconcert ‘World of Music’. Muziekvereniging Caecilia Scherpenzeel. Zaterdag 23 maart. Aanvang 20.00 uur (zaal open: 19.30 uur). Locatie: ‘t Podium, Nijborg 2, Renswoude. Tijdens de avond is er ook een verloting, met prijzen gesponsord door lokale bedrijven. Kaartverkoop (korting in de voorverkoop) via de website www.caecilia-scherpenzeel.nl.

Dit artikel wordt u aangeboden door Muziekvereniging Caecilia. Ook op deze wijze uw bedrijf, evenement of activiteit onder de aandacht brengen van een breed publiek? Neem dan contact op met media-adviseur Mieke Westerink via  m.westerink@bdu.nl of 06-23286529.

Afbeelding
advertentie
advertentie