Henk Scheer, een vast en geliefd gezicht op de markt in Renswoude.
Henk Scheer, een vast en geliefd gezicht op de markt in Renswoude. Janneke Hek

Henk Scheer kent zijn klanten

Zakelijk

SCHERPENZEEL/RENSWOUDE Met een grap en een glimlach bedient Henk Scheer van Scheer Kaas de klanten op de markt in Renswoude. Zijn zonen Jan en Dennis staan op vrijdag in Scherpenzeel met een verkoopwagen vol kaas.

En het woord kaas dekt de volledige lading zeker niet. Niet alleen boerenkaas van eigen leveranciers biedt Scheer, maar ook een divers assortiment van buitenlandse kazen, geiten- en schapenkaas, boter en mosterd. Sinds 1948 is de familie Scheer actief met het verkopen van kazen.

Zijn klanten weten hem te vinden en mogen altijd een plakje proeven voor zij hun definitieve keuze maken. ,,Op de markt staan is gewoon gezellig. Je kent de mensen en zij kennen jou. De gemoedelijke sfeer en het contact met andere kraamhouders maken het plezierig werken”, vindt Scheer. Naast Renswoude en Scherpenzeel is Henk Scheer Kaas te vinden op markten in Utrecht, Barneveld en Zeist.

[KALENDER] Op dit moment kijkt hij al wat verder op de kalender en wordt de kaas voor de kerstdagen al ingekocht. ,,Ik betrek mijn buitenlandse kazen bijvoorbeeld rechtstreeks uit Frankrijk. Lokale boeren maken daar de lekkerste kazen maar hun voorraad is niet onuitputtelijk door de kleinschaligheid. Daar moet je op tijd bestellen, anders zijn er niet genoeg kazen beschikbaar rond de kerst. En ook de kerstpakketten worden al besteld. Ook zijn we al op diverse beurzen geweest om inspiratie op te doen. En wie een kaasplankje wil voor het weekend, kan het aan de kraam bestellen, dan maak ik het ter plekke klaar voor de klant”, licht hij toe.

Op de toonbank ligt een indrukwekkend stuk van een Emmenthaler kaas. Hier maakt Scheer diverse mensen blij mee. Ook legt hij uit wat voor soorten kruidenkaas er te krijgen is, met uiteraard een plakje om te proeven. Truffel, fenegriek of brandnetelkaas, Scheer heeft het liggen.

[VACUUM] Scheer kan kaas ook vacuum verpakken zodat het langer (zelfs buiten de koelkast) houdbaar is. Er zijn ook diverse doosjes eieren, henne-eieren die wat kleiner zijn en dubbeldooiers voor een grote omelet. Vijgenspread, camembert, gorgonzola, cheddar, mosterd en kruidenboter. Wie een verjaardag geeft, kan gerust even bij Scheer in de kraam zijn of haar slag slaan.

,,Waar ik trots op ben, is dat mijn twee zoons Jan en Dennis ook ‘in de kaas’ zijn gegaan. Dat is de vierde generatie Scheer Kaas. Prachtig vind ik dat. Zij gaan op den duur de zaken overnemen en ze staan letterlijk te popelen. Maar voorlopig sta ik hier nog graag mijn liefde voor kazen over te brengen aan de klanten”, glimlacht Scheer.

[ACTIE] Bij inlevering van dit artikel ontvangt iedere klant een potje mosterd cadeau. De actie geldt donderdag 24 oktober in Renswoude en vrijdag 25 oktober in Scherpenzeel. Op=op.

Meer informatie is te vinden op de website www.henkscheerkaas.nl

advertentie