Liselotte Pesch (links) neemt het stokje over van Roy Pamboer (rechts).
Liselotte Pesch (links) neemt het stokje over van Roy Pamboer (rechts). Anne Hamers/RBT Heuvelrug en Vallei

Liselotte Pesch nieuwe voorzitter RBT Heuvelrug & Vallei

Zakelijk

SCHERPENZEEL Het bestuur van het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug en Vallei heeft per 1 januari 2021 Liselotte Pesch benoemd als nieuwe bestuursvoorzitter. Ze neemt daarmee het voorzitterschap over van Roy Pamboer, die sinds de oprichting in 2015 een bijdrage heeft geleverd aan de start en uitbouw van de organisatie. 

Er zijn negen gemeentes en zeshonderd regiopartners aangesloten bij de centrale destinatiemarketingorganisatie van de regio.

Het bestuur geeft aan ervan overtuigd te zijn dat Pesch op een inspirerende wijze leiding zal geven aan het RBT. ,,Onder meer als voorzitter van de Zeister Muziekdagen en als RBT-bestuurslid heeft ze afgelopen jaren laten zien een duidelijke visie te hebben op de verdere ontwikkeling van de vrijetijdssector, inspelend op de uitdagingen van de komende jaren”, aldus het bestuur.

,,Tijdens de coronacrisis is meer dan ooit duidelijk geworden hoe belangrijk recreatie en toerisme zijn voor de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei”, zegt Pesch. ,,Samen met onze partners werkt het RBT aan een goed functionerende bedrijfstak die een duidelijke bijdrage levert aan het sociaal en economisch goed functioneren van onze regio. Ik verheug me erop om me samen met al die betrokkenen in te zetten voor een toekomstbestendige sector.”

Tegelijk met de overdracht van het voorzitterschap nam ook Karel van Dijk (eigenaar van Recreatiepark De Lucht uit Renswoude) afscheid als bestuurslid. Zijn vervanger is Alex van der Grift (eigenaar van Vakantiepark De Krakeling uit Zeist).

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie